EXCLUSIV  Christian Ciocan îi cere lui Florin Cîțu DEMITEREA lui Vlad Voiculescu. Avertisment: CRIZĂ de SISTEM. De neconceput!

Christian Ciocan, radiografie a ultimilor 25 de ani: Să nu ne mai lamentăm
Christian Ciocan, radiografie a ultimilor 25 de ani: Să nu ne mai lamentăm

Comisarul şef Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federaţiei Sindicatelor Democratice din Poliţia Română, solicită prim-ministrului Florin Cîțu destituirea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. 

Comisarul şef Christian Ciocan a declarat, în exclusivitate pentru DC NEWS, poziția Federaţiei Sindicatelor Democratice din Poliţia Română, cu privire la incendiul de la Spitalul Matei Balș și cere destituirea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. 

Solicitare către ministrul Florin Cîțu

"Chiar în acest moment, am încheiat discuțiile cu Federația Sindicatelor Democratice din Poliţia Română. Ca și director de comunicare și purtător de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a polițiștilor din România, sunt împuternicit să aduc la cunoștință opiniei publice următoarele: Solicităm, în acest moment, premierului României, domnului Cîțu, demiterea, destituirea domnului Vlad Voiculescu din calitatea de ministru al Sănătății. Și am să explic de ce. Domnul Voiculescu nu trebuie destituit pentru că a luat foc spitalul (n.r. - Matei Balș), nu domnia are răspunderea concret, dar lucrurile merg într-o coerență, într-o anumită logică. Nu vii la un minister, dacă nu știi că ești capabil să gestionezi toate situațiile. Ceea ce trebuia să facă domnul ministru Voiculescu până la acest moment se va stabili în urma anchetelor.

În același timp, am constatat în spațiul public nu o comunicare defectuoasă a domnului ministru Voiculescu, ci o non-comunicare. Într-un astfel de moment, domnia sa a ales să răspundă supărat jurnaliștilor, nicidecum să comunice. La ministerul de Interne s-a dispus celula de criză, din primul moment, și astfel au fost limitate proporțiile catastrofei, prin ministrul Bode, Guvernul a suplinit non-comunicarea domnului Voiculescu. Ori, acest lucru, într-o situație de criză, nu este permis. Criza de imagine într-o anumită stare de lucru duce la criză instituțională și poate duce la criză de sistem. Ori, tocmai din acest motiv, ca Federație, solicităm domnului Cîțu destituirea ministrului Sănătății pentru a preveni o criză de sistem. Noi am văzut, în această perioadă, ce s-a întâmplat. Decesul unor pacienți reprezintă o faptă extrem de gravă. Pacienții nu se pot apăra în spitale. Pacienții sunt în custodia medicilor și a personalului medical. Ori, să ardă mai mulți oameni într-un spital, și avem acum alți pacienți în stare gravă, deși nu neapărat ca arsură, ci ca stare psiho-fizică, ca urmare a acestui eveniment neobișnuit și deosebit de grav, ei bine este un motiv suficient ca ministrul Sănătății să-și fi dat demisia până acum. 

Demisia este un gest unilateral

Aceasta este cea de a doua problemă. Demisia este un gest unilateral. Nici nu poate fi cerută măcar, de aceea noi nu cerem demisia. Demisia este un act de onoare, prin care demnitarul arată că își asumă vina, chiar dacă nu are vina de a fi băgat domnia sa un ștecher în priză sau oricare ar fi fost cauza incendiului. Neexistând acest gest de onoare, aceasta este a doua latură a solicitării noastre, noi spunem că premierul trebuie să ia în calcul și acest lucru ca o nouă motivație de a-l destitui pe ministrul Sănătății.

Mai mult decât atât, Federația pe care o reprezint nu face politică, noi ne-am propus să oferim soluții instituțiilor, nu suntem împotriva acestora, ci am afirmat mereu că suntem oameni. Înainte de non-demisia domnului Voiculescu, înainte de faptul că nu a fost destituit până la acest moment, Federația nu înțelege cum partidele politice, indiferent care sunt acestea, nu retrag sprijinul demnitarilor pe care i-au propus pentru ocuparea unei funcții de ministru, într-un astfel de moment. Pentru noi, este de neconceput, nu putem să credem că partidele nu au un înlocuitor în orice moment, un om care să cunoască sistemul la care vine, pe care se angajează să-l servească.", a declarat Christian Ciocan, în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel