Chris Terheș: Miza noului dosar al DNA, Sorin Grindeanu

DNA a demarat un nou dosar cu privire la retrocedările din Timișoara. Chris Terheș, președintele Romanian Comunity Coalition,  susține că miza nu este vreun primar al Timișoarei, ci chiar premierul Sorin Grindeanu. 

Din iunie 2008 până-n 2012, când a fost ales deputat, Sorin Grindeanu a fost viceprimarul Timișoarei. ”Daca cititi comunicatul DNA o sa vedeti ca perioada pe care o acopera faptele investigate este 1996-2015. In comunicat se mentioneaza ca deja doi viceprimari sunt suspecti, insa `in cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane care, la data faptelor erau funcționari în cadrul Primăriei Timișoara`. Remarcati apoi ca nu se vorbeste in comunicat de vreo infractiune tipica de coruptie, mai exact ca persoanele cercetate ar fi luat mita, ar fi facut trafic de influenta ori ar fi obtinut vreun beneficiu personal din vanzarea acelor imobile. Comunicatul DNA mentioneaza ca toti acestia ar fi comis abuz in serviciu incalcand Legea 112/1995 pentru ca primaria a vandut case unor chiriasi care, in viziunea procurorilor DNA, nu ar fi avut dreptul.” notează Chris Terheș pe Facebook. 

Pe scurt, ONG-istul este de părere că acest dosar va ajunge la premierul Sorin Grindeanu. Anchetarea premierului, nefiind parlamentar, ar putea sta doar în pixul președintelui Klaus Iohannis, care, susținând lupta anticorupție, sigur va semna cererea de urmărire penală.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel