Cepoi: nu aș alege să lucrez cu Duță. Vezi cât timp de gândire a primit de la Ponta

duta
duta
Vasile Cepoi, ministrul desemnat la Sănătate, a declarat pentru DCNews că a avut câteva ore la dispoziție pentru a-i confirma premierului disponibilitatea de a face parte din noul guvern. ”Am aflat nu cu multă vreme în urmă, ne-a spus dr. Cepoi, fiindcă m-a sunat dl. Ponta și mi-a făcut această propunere. Am avut un timp de gândire, la nivel de câteva ore. Nu cunosc mecanismul deciziei, dar m-am considerat onorat de propunere. Cred că s-a pornit de la faptul că am lucrat mult la noua Lege a Sănătății. Am început să-mi alcătuiesc o echipă, bazându-mă pe cei cu care am mai lucrat în minister și în țară. O să o aflați, după ce guvernul va primi votul de investitură”.
 
Întrebat dacă își dorește să lucreze cu Lucian Duță, la CNAS, ministrul desemnat la Sănătate, Vasile Cepoi ne-a declarat că decizia aparține premierului. ”Este o decizie politică, numirea este politică și nu îmi aparține. Dacă voi fi consultat, aș alege pe altcineva”. 
 
Am pregătit patru variante la Legea Sănătății
Cât privește Legea Sănătății, dr. Cepoi a pregătit patru variante, din punct de vedere tehnic, astfel încât cei care decid politic să poată alege în cunoștință de cauză.
”În discuțiile pe care le-am coordonat în Minister, ca șef al grupului de lucru, s-au conturat patru variante. Una, mai radicală, presupune o competiție totală între casele de asigurări publice și private. O variantă moderată ar fi ca să poată oferi pachetul de bază Casele publice, iar cele private să ofere pachetele voluntare sau suplimentare. În fine, ar mai fi două variante, în funcție de modul de colectare, pentru cea de-a doua variantă principală. Eu personal aș opta pentru varianta mai radicală, dar este mai greu de realizat legislativ și există probleme de imagine. Rezultă circa 10 puncte de decizie politică, pe care trebuie să le ia Parlamentul, dar în principiu, din punct de vedere tehnic noi am avansat la nivel de detaliu”, a declarat dr. Cepoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel