Cei mai bogați, dar și cei mai săraci miniștri ai Guvernului Grindeanu

Fiecare Guvern din perioada post-decembriesă a avut miniștri pentru care salariul de demnitar nu a contat prea mult. Nici actualul cabinet Grindeanu nu face excepție de la această regulă, câțiva dintre viitorii miniștri deținând proprietăți an afara țării, dar și conturi grase în bănci. 

Ana Birchall, viitorul  ministru al Afacerilor Europene, are investiţii financiare în străinătate estimate la 23 de milioane de euro, dar şi bani în conturi cu o valoare totală care depăşeşte 230.000 de dolari. Averea este completată de două apartamente în Statele Unite, fapt ce o clasează pe primul loc printre cei mai bogați demnitari ai acrualului Guvern.

Sevil Shhaideh, propusă la Ministerul Dezvoltării și vicepremier, are trei locuinţe în Siria. Are şi una în Constanţa.

Alexandru Petrescu, şeful Poştei Române şi propunerea de ministru al Economiei, este proprietarul unei case în Anglia. Tot el are şi cele mai mari venituri anuale dintre toţi miniştrii nominalizaţi, de aproape 31 de mii de lei pe lună.

[citeste si]

Pavel Năstase, nominalizat la Ministerul Educaţiei. Are 11 depozite în lei, euro şi dolari. Totalul: peste 2 milioane de lei.

La polul opus sunt viitorii demnitari care trăiesc numai din salariu.

Marius Dunca, viitorul ministru al Tineretului,  trăieşte din salariu, ca şi Augustin Jianu, propunerea pentru Ministerul Comunicaţiilor, potrivit Digi 24.

Alţii au  datorii de sute de mii de euro la bănci sau către persoane private.

Daniel Constantin, de la Ministerul Mediului, are de rambursat 195.000 de euro şi două credite în lei de 143 de mii de lei.

Viorel Ştefan, viitorul ministru al Finanţelor, datorează 110 mii de dolari şi are două credite de 1,38 milioane de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel