Cea mai bună mămăliguță cu brânză și smântână. Cum o prepari

Ema Apostu / 22 aug 2019 / 09:27 Salveaza PDF Comentarii

Cea mai bună mămăliguță cu brânză și smântână. Cum o prepari. Mămăliguța cu brânză și smântână este felul de mâncare românesc pe care nu-l poți refuza niciodată. Iată cum se prepară, fără efort.

Ingrediente pentru mămăliguța cu brânză și smântână

 

~0,5 kg mălai
1,5 L apă
sare
un cub unt
100 g brânză telemea
200 g smântână

Cum se perpară mămăliguța cu brânză și smântână

 

Cea mai bună mămăliguță cu brânză și smântână. Cum o prepari. Pune apa la fiert cu un praf generos de sare şi un praf de mălai. Când apa clocoteşte bine, toarnă mălai în ploaie, puţin câte puţin, și amestecă încontinuu, scrie retetepractice.ro.

Cea mai bună mămăliguță cu brânză și smântână. Cum o prepari. Când mămăliga începe să se îngroaşe, dă focul mic-mediu şi continuă să amesteci constant pentru încă 8-9 minute. Adaugă untul şi mai amestecă 1 minut sau până când untul e complet topit şi distribuit.

Cea mai bună mămăliguță cu brânză și smântână. Cum o prepari. Răstoarnă mămăliga pe un platou şi, din loc în loc, înfige în ea câte o felie de brânză telemea. Lasă mămăliga acoperită pentru 5 minute, apoi serveşte-o cu smântână alături.


Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26