Ce se întâmplă cu Cîţu după şedinţa PNL. Cine rămâne nominalizarea liberalilor - surse

Varianta de premier a PNL în persoana lui Florin Cîţu nu a fost retrasă şi nu s-a discutat ca acesta să se retragă, potrivit unor surse politice.

Varianta de premier a PNL în persoana lui Florin Cîţu nu a fost retrasă şi nu s-a discutat ca acesta să se retragă, potrivit unor surse politice, citează Agerpres. Declarațiile vin după ce alte surse politice au spus astăzi că Ludovic Orban s-a autopropus premier, iar Florin Cîțu ar fi declarat că nu renunță la nominalizarea sa.

Ce s-a discutat la Vila Lac



Conform surselor citate, preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, în cadrul întâlnirii de marţi cu liderii USR-PLUS, a prezentat o "variantă flexibilă pentru reluarea negocierilor pentru coaliţia de guvernare, respectiv aplicarea sistemului D'Hondt de 'trageri', în care PNL este cel care face prima opţiune". Aceleaşi surse susţin că în discuţiile de sâmbătă şi de duminică liderii USR-PLUS au enunţat explicit varianta preluării de către Ludovic Orban a funcţiei de premier, iar UDMR şi-a exprimat acordul de principiu.

"Practic, în urma discuţiilor de astăzi USR-PLUS trebuie să-şi exprime acordul cu formula propusă chiar de USR-PLUS, respectiv ceea ce a propus iniţial în discuţiile din week-end. Aplicând această soluţie, PNL va putea desemna premierul şi va avea a doua opţiune pentru conducerea celor Camere ale Parlamentului. Decizia asupra persoanelor care ocupă aceste poziţii aparţine PNL. Această formulă nu este supusă altor negocieri şi este condiţia pentru continuarea discuţiilor pe celelalte paliere", afirmă sursele citate.

Orban l-a propus pe Cîțu premier?



Sursele menţionate arată că Ludovic Orban l-a propus pe Florin Cîţu pentru funcţia de premier din partea PNL.

"Varianta de premier în persoana lui Florin Cîţu nu a fost retrasă şi nu s-a discutat ca Florin Cîţu să se retragă.", mai susţin sursele.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-a întâlnit marţi cu preşedintele Klaus Iohannis. De asemenea, el a avut o întâlnire cu liderii USR PLUS şi UDMR, dar şi cu reprezentanţi ai minorităţilor naţionale din Parlament. Marţi seara, Orban a avut o întâlnire cu lideri ai PNL pe care i-a informat asupra discuţiilor avute în cursul zilei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel