Ce scrie presa internațională despre noul guvern de la București

Principalele agenţii de presă internaţionale relatează despre învestitura Guvernului Dacian Cioloş, notând că echipa tehnocrată are sarcina de a continua reformele şi de a combate corupţia, pe fondul nemulţumirii publice transformate în furie după tragedia din Clubul Colectiv.

"România are un nou Guvern de tehnocraţi proeuropeni", titrează Agenţia France-Presse, citată de Mediafax.

"Parlamentul României a acordat marţi votul de învestitură Guvernului fostului comisar european Dacian Cioloş, care are un an la dispoziţie pentru a-şi demonstra abilităţile în faţa cetăţenilor încă şocaţi de tragedia produsă într-un club de noapte, pe fondul corupţiei endemice", scrie AFP.

"Primul Guvern tehnocrat al României a primit susţinerea Parlamentului", notează agenţia americană Bloomberg, care continuă: "Parlamentul României a acordat votul de încredere primului Cabinet tehnocrat al ţării, condus de premierul Dacian Cioloş".

[citeste si]

"Fost consilier al preşedintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, Dacian Cioloş, a format o echipă guvernamentală independentă, pe fondul nemulţumirii faţă de corupţie, care a culminat cu incendiul într-un club de noapte şi a condus la demisia Guvernului Victor Ponta, care era acuzat deja de acte de corupţie", explică Bloomberg.

"Parlamentul României a exprimat susţinere pentru un guvern de tehnocraţi, după demisia fostului Cabinet din cauza unui incendiu devastator", scrie Associated Press. "Numirea lui Dacian Cioloş în funcţia de prim-ministru constituie o critică directă la adresa politicienilor români, percepuţi ca fiind corupţi, aroganţi şi departe de oamenii obişnuiţi", comentează agenţia de presă americană.

"Noul Guvern anticorupţie al României a primit susţinerea Parlamentului", titrează agenţia britanică Reuters. "Guvernul tehnocrat al României a primit marţi votul de învestitură al Parlamentului pentru un mandat de un an, destinat aplicării de reforme şi combaterii corupţiei", relatează Reuters.

"Predecesorul premierului Dacian Ciolos, Victor Ponta (de stânga), a demisionat pe 4 noiembrie, cedând furiei publice după incendiul într-un club de noapte soldat cu 56 de morţi, eveniment care a declanşat o campanie de proteste sub sloganul 'corupţia ucide'. Ponta este acuzat de fals în înscrisuri şi spălare de bani", mai comentează agenţia de ştiri britanică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel