Ce poți păți din cauzei tabletei. Atenție, mai ales femeile!

Steluța Indrei / 18 iul 2018 / 08:46 Salveaza PDF Comentarii
Ce cauta copiii pe internet
Descriere foto: Ce cauta copiii pe internet

Utilizarea gadget-urilor de tip tabletă provoacă dureri de ceafă și umeri mai ales în cazul femeilor. Postura, nu timpul petrecut în fața unui astfel de ecran, este primul factor vinovat de apariția problemelor, constată un studiu realizat la Universitatea din Nevada.  

De la un timp suferi de dureri de ceafă și de umeri? Acest lucru se întâmplă mai ales de când ți-ai cumpărat o tabletă? Este foarte posibil ca aceasta să fie cauza. În special femeile sunt predispuse la aceste probleme. 

Potrivit unui studiu realizat de fizioterapeuți și cercetători de la Universitatea din Nevada (Las Vegas), femeile au de două ori mai multe riscuri de a suferi tulburări musculo-scheletice legate de utilizarea tabletei. De ce femeile? Din cauza posturii corpului lor, mai mic decât al bărbaților, cu umeri mai drepți și brațe mai scurte, cu musculatură mai sensibilă. 

Rezultatele au fost publicate în Journal of Physical Therapy Science. 

Femeile și postura în fața tabletei

„Am determinat cu precizie frecvența acestor probleme și factorii declanșatori”, explică Szu-Ping Lee, coordonatorul studiului. Prima cauză i-a surprins pe cercetători: „Teoretic, cu cât petreceți mai multe ore pe tabletă, cu atât ar trebui să aveți mai multe riscuri de a suferi dureri de ceafă și umeri. Dar noi am constatat că nu acesta este factorul cel mai important, ci postura adoptată în fața tabletei”. De asemenea, există o diferență clară între bărbați și femei. 

Peste 70% dintre femeile care au participat la studiu au declarat că au probleme cu gâtul și umerii, comparativ cu doar 30% dintre bărbați. Aproape 50% dintre participanți au fost sfătuiți de fizioterapeuți cum să utilizeze corect tableta și să reducă totuși timpul petrecut în fața ecranului. Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26