Ce le-a solicitat Mircea Dușa miniștrilor Apărării din NATO

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a fost prezent, marți, la reuniunea miniştrilor Apărării din statele membre ale NATO. La reuniunea cu omologii din NATO, Mircea Dușa a afirmat că "Alianţa trebuie să-şi intensifice exerciţiile comune şi să le concentreze pe apărarea colectivă, în scopul creşterii capacităţii de reacţie a NATO".

 

Iată comunicatul de presă transmis de MApN cu privire la reuniunea miniștrilor Apărării Naționale din țările membre NATO:

În pregătirea Summit-ului de la începutul lunii septembrie, miniştrii aliaţi ai apărării au evaluat stadiul dezvoltării capabilităţilor de apărare şi au reconfirmat angajamentul pentru implementarea pachetului de măsuri de reasigurare în contextul crizei ucrainene. În acest sens, pentru a răspunde în mod adecvat noii situaţii de securitate din regiune, ministrul român al apărării naţionale, Mircea Duşa, a afirmat faptul că "Alianţa trebuie să-şi intensifice exerciţiile comune şi să le concentreze pe apărarea colectivă, în scopul creşterii capacităţii de reacţie a NATO".

Vezi și: Dușa lămurește. Ce se întâmplă cu rezerviștii și stagiul militar obligatoriu


Ministrul Duşa a subliniat că România apreciază eforturile Alianţei de a demonstra unitate de acţiune şi solidaritate cu toate ţările membre. În plus, oficialul român a evidenţiat nevoia ca aliaţii să contribuie la adaptarea NATO pentru a răspunde noilor provocări din mediul european de securitate. "Suntem angajaţi să contribuim la dezvoltarea capabilităţilor aliate şi să creştem anual resursele financiare alocate bugetului apărării", a declarat ministrul român.

Ministrul apărării naţionale a susţinut transformarea Alianţei Nord-Atlantice şi consolidarea unei noi posturi strategice la Summit-ul din septembrie. În context, a subliniat că România este gata să îşi aducă propria contribuţie la acest proces, confirmând "decizia naţională în direcţia consolidării politicii şi acordului aliat în ceea ce priveşte ţinta de 2 la sută din PIB pentru apărare, astfel încât să putem atinge acest nivel începând cu anul 2017".

Reuniunea a inclus şi o sesiune a Comisiei NATO-Ucraina, în cadrul căreia ministrul ucrainean al apărării a prezentat o informare asupra evoluţiilor recente ale crizei şi a reiterat solicitările de asistenţă din partea aliaţilor. A fost reafirmată solidaritatea cu autorităţile de la Kiev şi sprijinul pentru o soluţionare paşnică a crizei, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei.

Citește și: Mircea Dușa, despre izbucnirea unui conflict militar

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy