Ce îi lipsește României și cum poate fi explicată tragedia de la Balș. Răzvan Cherecheș dă cărțile pe față

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, a vorbit despre principalele minusuri ale sistemului medical din România, explicând cum ar fi putut fi prevenită tragedia de la Matei Balș.

"Este clar că secțiile COVID, din cauza cantității mari de oxigen din mediu, reprezintă un risc major pentru astfel de incendii. Nu suntem singura țară în care au apărut acest tip de incendii, de aceea protocoalele sunt extrem de importante. Cine este vinovat, cum s-a întâmplat, putea fi o aerotermă, putea fi altceva, aceste lucruri trebuie stabilite. Ce ne interesează în aceste momente sunt măsurile care vor fi luate pentru toate celelalte secții COVID din țară, astfel încât să prevină aceste tragedii. Sunt necesare protocoale de siguranță și scenarii care să simuleze situații de acest gen, astfel încât să existe măsuri concrete de prevenire.

Ar trebui făcută o listă cu toate situațiile posibile și imposibile care ar fi putut să ducă la incendiu. Pentru fiecare dintre ele trebuie dezvoltată o soluție de prevenire și protocolul respectiv să fie implementat în toate secțiile Covid din țară, unde există o mare concentrație de oxigen. În momentul de față siguranța pacienților Covid trebuie să fie prioritatea 0. Avem și o altă problemă importantă și anume comunicarea. Pentru rudele pacienților care au fost internați în Balș sunt necesare informații, unde sunt pacienții, să aibă trasabilitate și documente. Se poate face o pagină web, doar suntem în era digitală, astfel încât să existe un sentiment că autoritățile dețin controlul și știu exact unde se află fiecare pacient și care este starea acestuia.", a explicat Răzvan Cherecheș la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel