Ce-i așteaptă pe români. Virgil Musta: În foarte scurt timp, asta se va întâmpla

În foarte scurt timp, sistemul medical va fi copleșit, în condițiile în care situația din terapia intensivă este critică, spune medicul Virgil Musta.

Întrebat, joi, cât mai avem până când ne vom confrunta cu adevărata criză, Virgul Musta a spus că situația este foarte, foarte dificilă. România se confruntă cu o continuă creștere a cazurilor noi și se va mai confrunta cu ele până când măsurile se vor dovedi eficiente: „Asta înseamnă că la două - trei săptămâni de la luarea unor măsuri vom putea avea rezultate. Până atunci cazurile vor crește, situația din terapiile intensive este critică”.

„Eu cred că în foarte scurt timp, sistemul va fi copleșit și trebuie să găsim soluții”, a afirmat medicul din Timișoara.

Întrebat, mai departe, ce înseamnă „copleșirea sistemului”, Musta a răspuns că medicii nu mai au locuri să interneze pacienți la terapie intensivă. Extinderea ATI este foarte grea, deoarece, pe lângă echipamentele specifice, este nevoie de personal calificat și „aici nu stăm bine deloc”.

„Se va întâmpla cum s-a întâmplat în Italia: vor rămâne acasă dacă nu au acces la sistemul de sănătate. Încă avem o capacitate de creștere a locurilor, dar cred că se vor regăsi tot mai greu”, a spus medicul, la Digi 24, adăugând că pacienții care au nevoie de oxigen este posibil să nu mai poată beneficia de asistență medicală, iar „formele severe cel mai probabil vor deveni forme critice și unii vor deceda”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel