Ce a răspuns Nicolăescu, întrebat când se va eradica şpaga din sănătate

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a fost întrebat, sâmbătă, la Ploiești, în cadrul unei conferințe de presă, dacă poate estima când se va eradica şpaga din sistemul sanitar românesc.

"Eu nu sunt utopic", a fost răspunsul ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu, relatează Mediafax.

"În ceea ce priveşte şpaga din spitale, eu cred că şpaga în genere nu poate fi eradicată de mâine că vrem noi să o eradicăm. Ea trebuie să facă parte dintr-un program amplu şi complex, adică: creşterea salarizării medicilor şi asistenţilor, care trebuie să fie un lucru corect. Trebuie să-i dai omului, ca să poţi să-i ceri. Dacă un om primeşte o leafă decentă, atunci automat poţi să-i ceri: potoleşte-te cu şpaga că s-ar putea să ai lucruri grele şi complicate la care trebuie să răspunzi. Până atunci e o complicitate între medic, asistent şi cetăţean", a adăugat Nicolăescu.

Întrebat în legătură cu atențiile pe care unii medici şi asistenţi medicali le primesc de la pacienţi, ministrul Nicolăescu a răspuns: "Dumneavoastră vreţi să rezolvăm azi ce nu se rezolvă de 70 de ani în România. Eu încerc să vă spun că vrem să facem un program foarte complex, care să atingă multe puncte ca să poată să rezolve. Este un studiu făcut de Banca Mondială în urmă cu vreo trei ani, are nişte propuneri, ne uităm pe ele şi încercăm să le găsim în următorii ani la fiecare câte o rezolvare", a spus Eugen Nicolăescu.

Presa, interzisă de la discuțiile de sâmbătă din județul Prahova

Presa nu a fost lăsată să asiste la discuțiile pe care Eugen Nicolăescu le-a avut sâmbătă în județul Prahova cu reprezentanţi ai spitalelor, ai Casei de Asigurări de Sănătate, parlamentari şi autorităţi locale, motivându-se că a aceasta a fost dorința ministrului Sănătății. Întrebat în conferința de presă despre acest lucru, ministrul Nicolăescu a precizat că el nu a solicitat aşa ceva şi că decizia de a interzice accesul presei la discuţii nu îi aparţine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel