Cazul bebelușilor de la 'Marie Curie'. Ministrul Sănătății: Bănuim cauza

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat miercuri seară, la TVR, că au fost parcurse toate etapele standard ale unei anchete în cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic, însă nu a fost descoperit "agentul etiologic", ci acesta este doar "bănuit".

"În acest moment tratăm consecinţe, tratăm complicaţii ale unei boli ale cărei cauze le bănuim, dar nu le-am putut dovedi prin anchetele epidemiologice, prin investigaţii în tentativa de stabili un diagnostic etiologic, deci a cauzei care a produs îmbolnăvirea. S-au parcurs toate etapele standard ale unei astfel de anchete, dar iată nu avem agentul etiologic, îl bănuim deoarece ştim că această boală este consecinţa agentului care a fost prezentat", a afirmat ministrul.

Copiii s-au îmbolnăvit de la o bacterie care se găseşte în materii fecale, în mizerie. Demnitarul a spus că raportarea cazurilor a fost tardivă, deşi regula în astfel de situaţii prevede un termen de 24 de ore.

"Cu cât ne îndepărtăm de un astfel de eveniment, probabilitatea de a pune în evidenţă agentul patogen scade. Regula spune că astfel de situaţii trebuie raportate în decurs de 24 de ore. (...) Sunt revoltat fiindcă luăm totul a la lejer în sensul în care nu raportăm şi asta probabil se întâmplă în diferite situaţii, zicând că nu o să se întâmple nimic. Asta este probabil logica sau mă gândesc că este genul de logică "lasă-mă să te las, nu se va întâmpla nimic". Şi uită-te că se întâmplă şi se pot întâmpla drame ca aceasta. Asta dovedeşte că modul acesta este absolut incalificabil", a declarat reprezentantul MS.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google PlayIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxtent1
YesMy