Cătălin Rădulescu îşi retrage iniţiativa pragului la abuz în serviciu

Social-democatul Cătălin Rădulescu a declarat, joi, că îşi va retrage propunerea legislativă care instituie un prag de 200.000 de lei la abuz şi abrogă articolul din CP referitor la folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. 

„O să retrag iniţiativa şi o să las numai ca amendamente care se vor discuta la Codul penal şi Codul de procedură penală la sfârşitul lui ianuarie, au fost depuse acum 3 luni ca amendamente în Comisia special privind legile justiţiei.

A face acelaşi lucru ca iniţiativă nu îşi mai are sensul, pentru că traseul e foarte lung, ori noi vom discuta Codul penal şi Codul de procedură penală la sfârşitul lunii ianuarie", a precizat deputatul Cătălin Rădulescu.

Susţinătorii proiectului inițiat de Rădulescu încep să se răgândească. Liviu Pleşoianu și-a acuzat colegul de partid  de faptul că proiectul va duce la "o problemă mare cât România".

[citeste si]

„Una s-a discutat, alta s-a depus la Parlament. În dimineaţa aceasta mi-am restras semnăturile de pe ambele proiecte, şi cel privind abuzul sexual, şi de la Cameră, şi de la Senat. Are o problemă mare cât casa, cât România, se încearcă eliminarea articoului 299 din Codul penal, referitor la abuzul sexual, iar expunerea de motive este aberantă. Colegul scrie că noţiunea nu poate fi determinată precis, nu are legătură cu subiectul. Fie doar pentru asta, nu văd cine ar putea vota aşa ceva. Nu aş fi semnat, nu am ştiut iniţial", a declarat Pleşoianu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel