Cătălin Drulă, critici la adresa M6: „Densitatea zonei este cea mai mică, sunt păduri acolo”

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă / Foto gov.ro
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă / Foto gov.ro

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a făcut declarații despre proiectele de noi linii de metrou, într-o conferință de pe Centura Capitalei.

Vorbind despre Magistrala 6 care unește stația 1 Mai de Aeroportul Otopeni, ministrul Drulă a semnalat că există mai multe hibe ale proiectului. Printre acestea se numără faptul că nu există o conexiune cu Terminalul 2, ceea ce ar implica un drum suplimentar cu autobuzul. „Se pune problema dacă această investiție de 700 de milioane de euro este utilă în această formă, mai ales că Bucureștiul are nevoie de alte linii de metrou”, a transmis Drulă, din Sudul Bucureștiului.

Liniile M4 și M5 trebuie continuate. Ar fi necesară și M7 care unește Colentina și Rahova

„Așa cum ne-au spus și primarii de sector, dar și primarul general al municipiului, este vorba de linia M5 care traversează de la Vest la Est Bucureștiul, este vorba despre continuarea de la Gara de Nord spre Sud a liniei M4, chiar și de linia M7, acea diagonală din Colentina până în Rahova. Toate acestea sunt linii care unesc cartiere cu densitate mare de oameni. Densitatea zonei de la Tokyo la Aeroportul Otopeni (n.r., Magistrala 6) este cea mai mică din interior din București, sunt păduri acolo.

Toate aceste lucruri ridică semne de întrebare asupra fezabilității. O linie de metrou nu costă doar construcție, costă operarea foarte mult. Linia cea deschisă în Drumul Taberei ne costă 175 milioane pe an, recuperăm 25 de milioane din bilete. Deci, 150 milioane este subvenție și cred că trebuie să investim cu cap”, a mai spus ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

600 milioane euro sunt alocate atât pentru metroul din București, cât și cel din Cluj-Napoca

„Experții Băncii Europene de Investiții ne ajută să investim cu cap. În ceea ce privește Clujul, în PNRR, în discuțiile actuale fiindcă nu este finalizat, programul se va depune la sfârșitul acestei luni și vom avea o eventuală aprobare în iunie, sunt promise 300 de milioane de euro. 300 de milioane de euro sunt promise și pentru București, [dispunem de] 600 milioane în total, din discuțiile cu domnul Ghinea, pentru liniile de metru”, a mai spus Drulă. „Sunt ambele din ambele capitale”, a adăugat Drulă, referindu-se la Cluj-Napoca drept a doua capitală a țării noastre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel