Cât de des trebuie să ne curăţăm urechile. Nu ai știut asta până acum

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)

Auzim adesea avertismente despre cum să nu ne curăţăm urechile. Mai greu este să găsim sfaturi despre cel mai bun mod de a ne curăţa urechile şi cât de des ar trebui să facem asta pentru că, în cele mai multe cazuri, cel mai bun mod de a ne menţine urechile curate şi sănătoase este să le lăsâm în pace. 

Urechile se întreţin perfect fără sprijin din afară. Ele produc cerumen, cunoscut şi sub numele de ceară, pentru a prinde particule precum murdăria şi praful înainte de a ajunge acestea în părţile sensibile ale urechii interne. Deşi ceara poate părea neigienică atunci când se acumulează, urechile dvs. ar fi mult mai murdare fără ea.

Secreţia de ceară are chiar proprietăţi antimicrobiene. Cea mai mare parte a cerumenului este expulzată din organism de la sine.

Când vă mestecaţi mâncarea, maxilarul împinge ceara spre orificiile urechii, unde se usucă şi în cele din urmă cade. De aceea, orice procedură de rutină de îngrijire a urechii, pe care o urmaţi ar trebui să se concentreze doar pe părţile exterioare ale urechii dvs.

Pentru majoritatea oamenilor, ştergerea exterioară a urechilor cu un prosop o dată pe zi după duş este tot ce trebuie. Nu numai că nu trebuie să vă curăţaţi urechile în fiecare zi şi să folosiţi un beţişor pentru urechi, dar este posibil să faceţi mai mult rău decât bine.

Tampoanele de vată împing ceara către timpan, unde aceasta poate rămâne şi poate cauza probleme de auz. Uneori, introducerea beţişoarelor de urechi prea adânc duce la leziuni mai grave, cum ar fi o ruptură a timpanului.

O parte din ceară este sănătoasă, dar producţia de cerumen devine o problemă atunci când provoacă dureri în urechi, înfundare şi probleme de auz. Dacă întâmpinaţi o acumulare excesivă de ceară în urechi, rezistaţi nevoii de a ajunge la cea mai apropiată cutie de tampoane de bumbac.

Câteva picături de ulei de măsline, peroxid de hidrogen sau o soluţie fără prescripţie medicală vor fi o opţiune mult mai bună pentru urechile dv. Folosiţi aceste metode o dată sau de două ori pe săptămână până când ceara se curăţă şi consultaţi un medic dacă nu puteţi rezolva problema acasă, scrie Actualno, conform Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel