Carmen Dan - Laura Codruța Kovesi, CONFLICT TOTAL. DNA refuză MAI

Carmen Dan
Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a explicat, la Antena 3, situația tensionată cu procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a precizat că de mai bine de o lună așteaptă un răspuns de la DNA cu privire la încetarea detașării a doi polițiști judiciari. 

Carmen Dan a făcut solicitarea după ce Vlad Cosma a dat publicității înregistrările de la DNA Ploiești. Polițiștii cărora li s-a cerut încetarea detașării sunt cei din înregistrările realizate la DNA Ploiești. Vizați de cerere MAI sunt comisarul şef de poliţie Iordache Mihai şi comisarul şef de poliţie Florea Gabriela.

La Antena 3, Carmen Dan a precizat că ”numai DNA poate aproba încetarea detașării”. Ministrul de Interne a continuat: ”De aceea, am cerut procurorului șef să analizeze asupra acestei decizii”. 

DNA refuză încetarea detașării

Carmen Dan a subliniază că ”este foarte clar pentru mine că detașarea celor doi polițiști nu poate înceta, tocmai ne-a comunicat DNA acest lucru. Asta înseamnă, în înțelegerea mea, că acei doi polițiști nu pot fi cercetați pentru ceva”. 

”Când am început acest demers, l-am început pentru că am considerat că, așa cum față de procurori, urmare a dezvăluirilor din spațiul public, Inspecția Judiciară a început o verificare, am considerat normal ca și față de cei doi polițiști să se efectueze verificări pentru a clarifica toate acele suspiciuni care au apărut în spațiul public” a mai spus Carmen Dan. 

[citeste si]

”Procurorul-șef poate dispune, în acest moment, o verificare. Nu am cunoștință despre aceste intenții. Știu doar că s-a comunicat că Parchetul nu este de acord cu încetarea detașării” a mai spus Carmen Dan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel