Carmen Dan: Drapelul Naţional este martorul celor mai importante momente ale istoriei

carmen dan
carmen dan

Carmen Dan a transmis un mesaj, marţi, cu prilejul Zilei Drapelului Naţional.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a transmis un mesaj, marţi, de Ziua Drapelului Naţional, în care subliniază că Tricolorul este martorul celor mai importante momente ale istoriei, "ale acelor evenimente care au definit România şi, ulterior, au propulsat-o în rândul ţărilor europene".

"Mândria, în forma ei pură şi sinceră, este un sentiment înălţător care motivează şi dă sens celor mai profunde trăiri. Aşa simţim cu toţii când Drapelul nostru Naţional se înalţă pe redute greu de cucerit, graţie performanţelor obţinute de români. Astăzi, la ceas de sărbătoare, se cuvine să privim câteva secunde în interiorul nostru, acolo unde fiecare dintre noi adăpostim acel sentiment natural, firesc, denumit simplu patriotism. Să ne amintim că Drapelul Naţional este martorul celor mai importante momente ale istoriei, ale acelor evenimente care au definit România şi, ulterior, au propulsat-o în rândul ţărilor europene", a spus Carmen Dan, potrivit unui comunicat de presă al MAI.

Puterea de a ne uni pe toţi

Ea afirmă că Tricolorul are puterea de a ne uni pe toţi în numele idealurilor şi valorilor care fac bine României.

"Nimic nu ne poate destabiliza atât timp cât avem un crez comun, chiar dacă, în anumite momente, îmbrăţişăm opinii diferite. Rămânem aceiaşi români recunoscuţi peste hotare pentru ospitalitate şi omenie, iar Drapelul rămâne parte indisolubilă a identităţii noastre în lume. Datoria fiecăruia dintre noi este să dăm conţinut acestui simbol naţional, prin faptele noastre. România a fost construită prin sacrificiile şi unirea în voinţă a înaintaşilor noştri şi am convingerea că viitorul acestei ţări se bazează pe stabilitate şi înţelepciune", se arată în mesaj.

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 26 iunie.

Vezi şi: Ziua Drapelului Naţional. Klaus Iohannis, mesaj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel