AstraZeneca anunță ”o VARĂ relativ NORMALĂ”. Când va începe distribuirea AVANSATĂ a vaccinului anti-COVID

AstraZeneca a anunțat când va putea începe distribuirea avansată a vaccinului anti-COVID pe care îl dezvoltă.

Companiei farmaceutică AstraZeneca a anunțat că distribuirea vaccinului împotriva COVID-19 ar putea ajunge în fază avansată la sfârşitul lunii martie 2021, transmite Agerpres, citând EFE.

AstraZeneca speră că până la finele anului în curs unul, două sau trei din cele patru vaccinuri ale sale aflate în prezent în stadiu experimental vor începe să dea rezultate. Potrivit directorului pentru cercetare şi dezvoltare al acestei companii, Josep Baselga, va fi complicat de stabilit cum vor fi repartizate dozele, dată fiind cererea mare, astfel că până la sfârşitul primului trimestru din 2021 vaccinurile, dacă se vor dovedi sigure şi eficace, nu vor putea fi în fază avansată de distribuţie.

Cum va fi administrat vaccinul



Vaccinurile AstraZeneca ar urma să fie administrate în două doze, cu a doua doză la 28 de zile după prima.

Vaccinul va ajuta, dar nu este singura soluţie, a subliniat Baselga, amintind că AstraZeneca lucrează şi la un tratament pe bază de anticorpi monoclonali. El a menţionat că în prezent la nivel global se lucrează la 175 de vaccinuri împotriva COVID-19, dintre care 35 sunt în teste clinice, 10 dintre ele fiind în faza finală a acestor teste.

"O vară normală"



Reprezentantul companiei AstraZeneca crede că după o iarnă îngrozitoare vara viitoare va fi relativ normală. În opinia sa, persoanele care nu vor dori să se vaccineze împotriva COVID-19 nu ar trebui să fie obligate să o facă, întrucât trebuie să prevaleze un principiu al libertăţii individuale care este inegalabil.

Comisia Europeană a încheiat deja cu compania AstraZeneca un contract pentru achiziţia a 300 de milioane de doze de vaccin, care vor fi repartizate proporţional în funcţie de populaţia fiecărei ţări membre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel