Cancer la sân: legume cu efect protector

Fructele și legumele le pot proteja pe femei de cancer de sân, chiar și în formele agresive ale bolii. Un studiu dezvăluie care sunt legumele cu cele mai puternice efecte anti-tumorale. 

O echipă de la Harvard Medical School a analizat dosarele medicale a peste 200.000 de femei, cu vârste între 27 și 59 de ani, monitorizate pe parcursul mai multor ani. Cercetarea s-a concentrat asupra obiceiurilor alimentare, în special în ceea ce privește aportul de fructe și legume. Cazurile de cancer au fost înregistrate și grupate în funcție de gradul de severitate.

Rezultatele, publicate în International Journal of Cancer, sunt importante:

- Consumul zilnic a peste cinci porții de fructe și legume (comparativ cu doar două porții) se asociază cu scăderea riscului de cancer de sân (-11%).

- Aportul crescut de legume exercită un efect protector specific în formele agresive de cancer de sân. 

- Cele mai mari beneficii le aduc legumele crucifere: varză, conopidă, varză de Bruxelles, broccoli, gulii, varză Kale și legumele de culoare galben-portocalie: morcovi, dovleci, ardei, cartofi dulci. 

Cercetătorii pun acest efect protector pe seama antioxidanților și a altor compuși anti-tumorali prezenți în aceste legume. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel