În aprilie începe campania de vaccinare la medicii de familie. Valeriu Gheorghiță anunță că vin milioane de doze de vaccin

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 din România, a vorbit despre calendarul vaccinurilor care urmează să vină în țară.

„În afară de 160.000 de doze de la Moderna, alocate pentru asigurarea rapelului, luni vom primi alte 345.000 de la Pfizer, 428.000 de la AstraZeneca. În total, în aprilie, vom primi peste 3,2 milioane de doze, printre care și cele de la Johnson and Johnson și 2 milioane de la compania Pfizer. (...) Sperăm să avem 2 milioane de persoane vaccinate în cursul lunii aprilie. 820.000 de doze vor veni de la Johnson and Johnson, care vor fi livrate foarte probabil la jumătatea lunii aprilie, în două tranșe.

La sfârșitul lunii aprilie vom demara și campania de vaccinare în cabinetele medicilor de familie. Fiecare medic de familie își va evalua lista proprie de pacienți, în funcție de cei care vor să se vaccineze, dar se vor respecta criteriile de prioritizare. (...) În cabinetele medicilor de familie vor fi disponibile doar vaccinurile pe bază de vector viral. Este mai complicat să distribuim vaccinuri pe bază de ARN mesager, care au alte condiții de păstrare și riscăm să apară probleme.”, a spus Valeriu Gheorghiță la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel