Urmărește emisiunea live


Calea ferată Bucureşti-Giurgiu. Orban anunță un calendar de realizare a proiectului

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul va elabora un calendar care să ducă la realizarea cât mai repede a modernizării căii ferate București-Giurgiu.

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, miercuri seara, că va discuta cu ministrul Transporturilor şi cu managementul Companiei CFR SA, astfel încât să fie stabilit un calendar cât mai rapid de modernizare a tronsonului de cale ferată Bucureşti-Giurgiu, care să includă şi refacerea podului de la Grădiştea, prăbuşit de la inundaţiile din urmă cu peste 13 ani.

"Evident că unul dintre obiectivele noastre este să modernizăm acest tronson de cale ferată, care e primul tronson de cale ferată construit în România. Evident, realizăm şi podul de la Grădişte, care de la inundaţiile din 2006, practic... Vă daţi seama, sunt 13 ani de când un pod nu a fost reabilitat, iar acest lucru, practic, a făcut nefuncţional acest tronson Giurgiu - Bucureşti. Nu vă pot spune detaliile legate de licitaţie, dar vă pot spune că voi discuta cu ministrul Transporturilor şi cu managementul Companiei CFR SA, astfel încât să stabilim un calendar cât mai rapid de realizare a a acestui proiect", a declarat premierul, răspunzând unei întrebări adresate de un jurnalist.

Miercuri, premierul Ludovic Orban a participat la Gala Premiilor Capital - Eroii Anului 2019, unde a primit Premiul "Politicianul Anului".

Ocol pe la Videle

CFR Infrastructură a publicat, pe 22 august a.c., în SEAP un anunţ privind lucrările aferente obiectivului de investiţie "Modernizarea liniei CF Bucureşti Nord - Jilava-Giurgiu Nord-Giurgiu Nord Frontieră", care vizează şi redeschiderea circulaţiei feroviare pe podul peste râul Argeş de la Grădiştea, valoarea totală estimată a lucrării fiind de 400,068 milioane de lei fără TVA.

În condiţiile în care podul respectiv nu este funcţional, trenurile care circulă pe traseul dintre Bucureşti şi Giurgiu sunt nevoite să facă un ocol prin Videle, ceea ce înseamnă că durata călătoriei între capitală şi Giurgiu pe calea ferată este de cel puţin trei ore, relatează Agerpres.

De amintit că linia de cale ferată București Filaret – Giurgiu a fost prima linie de cale ferată din Principatele Române și a fost inaugurată la 31 octombrie 1869.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel