Daniel Breaz, discuții la Bruxelles cu membrii Colegiului Comisarilor Uniunii Europene

Sebastian Florea / 04 dec 2018 / 19:58 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Valer-Daniel Breaz, ministrul Culturii și Identității Naționale, participă în perioada 4-5 decembrie 2018, la Reuniunea comună a Guvernului României și a Comisiei Europene, la Bruxelles.

Cu această ocazie, Ministrul Culturii și Identității Naționale a avut o întrevedere cu comisarul Mariya Gabriel, responsabil de portofoliul economia și societatea digitală. Accentul a fost pus pe prioritățile de lucru ale viitoarei Președinții Române a Consiliului UE.

,,Suntem gata să preluăm Președinția Consiliului și să obținem rezultate concrete, în interesul cetățenilor europeni'', a declarat Ministrul Culturii și Identității Naționale.

Întâlnirea a pus bazele unui dialog fructuos între cei doi demnitari, comisarul exprimându-și aprecierea pentru obiectivul României de a contribui la competitivitatea și diversitatea industriei cinematografice europene, prin promovarea coproducțiilor. Totodată, cei doi oficiali au reiterat angajamentul de a finaliza, în cazul în care va fi nevoie, discuțiile cu privire la propunerile legislative în materie de drept de autor, în vederea adoptării acestora înainte de alegerile europene din mai 2019.

Reamintim că, în mod tradițional, înaintea preluării mandatului Președinției Consiliului UE, Colegiul comisarilor europeni organizează o reuniune cu guvernul statului membru care urmează să dețină Președinția, în vederea discutării principalelor priorități de lucru și a temelor de interes comun.

Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, a fost însoțit de Răzvan Rab, secretar de stat pentru afaceri europene și relații internaționale în Ministerul Culturii și Identității Naționale.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.82