Beatrice Mahler, AVERTISMENT. Ce se va întâmpla după minivacanța de 1 Decembrie. "Sunt semnale care vin"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, Beatrice Mahler, susține că că tot mai mulți pacienți ajung la spital cu forme grave de Covid-19, iar numărul scăzut de testări din ultimele zile ar putea duce la agravarea situației.

„Dacă am avea mai multe paturi de terapie intensivă, cu siguranță ar fi ocupate în acest moment, pentru că numărul de pacienți cu forme severe care se prezintă în fiecare zi - pacienți care sunt la un pas de admitere în terapie intensivă - este în creștere, cel puțin la nivelul Institutului „Marius Nasta”. Aceste zile au arătat o creștere treptată a cazurilor severe și nevoia de un pat de terapie intensivă este permanent prezentă. Sunt semnale care vin nu doar din cazurile internate în institut, ci și din cererile de transfer pentru terapie intensivă pe care le primim în fiecare zi.

Este o situație îngrijorătoare, cu atât mai mult cu cât știm că aceste zile libere au adus un număr de testare scăzut, ceea ce poate să aducă în următoarele zile un număr mare de pacienți care să se prezinte cu forme de boală severe, cu saturații scăzute (de oxigen, n.r.) și care să vină netestați direct în camerele de gardă. Dacă primele zile aduc o simptomatologie moderată, la 5-7 zile riscul de evoluție spre o formă severă este mare, la 20% dintre pacienții infectați”, a explicat Beatrice Mahler pentru ProTv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel