Bătrână din Alba, pensie GREŞITĂ. Violeta Alexandru, avertisment: Să nu se mai repete

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a avertizat angajaţii din Casele de Pensii că situaţii precum cea a bătrânei din Alba, care a luat o pensie greşită timp de 14 ani, nu trebuie să se mai repete. 

"Ceea ce s-a întâmplat în Județul Alba cu bătrâna care a încasat o altă pensie decât cea corect stabilită dar neînregistrată în sistem și ca atare ne-pusă în plată în ultimii 16 ani, nu trebuie să se mai repete! Atenție: a nu se înțelege că situația de la Alba este generalizată, a fost o greșeală neintenționată (în cazul de față nu este vorba despre o pensie incorect stabilită ci de o eroare umană de procesare în sistemul informatic – regretăm enorm și ne cerem scuze doamnei!).

Un control făcut anul acesta la Casa județeană de pensii Alba, o casă care se confruntă cu mari provocări, a scos la iveală faptul că timp de 16 ani, o persoană a încasat o pensie mai mica decât cea cuvenită.

Se mai pot ivi și erori; important mi se pare ca ele să fie asumate de sistemul public și să existe răspundere atunci când se întâmplă. De preferat este să nu se întâmple erori, dar ele pot apărea atunci când lucrezi cu multe dosare. Cineva trebuie să supravegeze pe plan local astfel ca atunci când apar să fie imediat văzute și remediate.

Ca urmare a evaluării pe care am cerut-o, la propunerea directorului Casei de Pensii Județene de Pensii Alba, șeful de serviciu cu atribuții în această problemă va fi supus unei cercetări a Comisiei de disciplină. Aceasta este procedura. Voi anunța măsurile dispuse, la final.", a scris Violeta Alexandru pe Facebook. 

Legea pensiilor, modificată

"Așadar, primul pas pentru îndreptarea situației doamnei A.B. a fost făcut imediat după ce am aflat. Pe cadrul legal existent la momentul la care am aflat, doamna a primit retroactiv drepturile de pensie în cuantum corect pe ultimii trei ani.

Pentru că problema de fond ținea de o modificare în Legea sistemului unitar de pensii publice, împreună cu președintele Casei Naționale de Pensii Publice, D. Baciu, am redactat o modificare a Legii prin care termenul de prescripție în cazul unor erori materiale a fost anulat, în situațiile în care vina aparține Statului. Modificarea asumată de parlamentarii Partidului Național Liberal, coordonați de liderul grupului nostru din Camera Deputaților, Florin Roman, a fost astăzi adoptată de Camera Deputaților.

De îndată ce intra în vigoare, voi face dreptate doamnei A.B. până la capăt.", a mai scris ministrl. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel