Barcelona şi Boca Juniors, meci în memoria lui Maradona

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

FC Barcelona şi Boca Juniors, două dintre echipele emblematice la care a jucat Diego Armando Maradona, vor juca un meci amical în memoria argentinianului. 

"Va fi prima oară când cele două cluburi, la care a jucat Diego, se vor întâlni în ţara din Orientul Mijlociu, precum şi o modalitate de a omagia moştenirea idolului decedat pe 25 noiembrie 2020", a transmis clubul din Buenos Aires.

Meciul pentru "Cupa Maradona" se va desfăşura la Riad, capitala Arabiei Saudite, pe Mrsool Park (25.000 locuri), pe 14 decembrie. Anunţul unui astfel de eveniment a fost făcut aproape de ziua naşterii lui "Pibe de Oro", care ar fi împlinit 61 de ani pe 30 octombrie. Fostul decar argentinian a purtat tricoul echipei Boca Juniors în două rânduri, mai întâi în sezonul 1981-1982 şi apoi în 1995, pentru ultimele sale două sezoane profesioniste.

Maradona a evoluat, de asemenea, sub culorile clubului "blaugrana" timp de două sezoane, între 1982 şi 1984, disputând 58 de meciuri şi câştigând Copa del Rey.

Diego Armanda Maradona, care suferea de probleme cu rinichii, ficatul şi inima, a murit la 60 de ani în urma unui infarct, pe 25 noiembrie 2020, la doar câteva săptămâni după o operaţie pe creier, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge.

Justiţia argentiniană a pus sub acuzare şapte persoane pentru omor din culpă şi posibilă tentativă de omor, delict care prevede o sentinţă între 8 şi 25 ani de închisoare, căutând să stabilească dacă îngrijirea fostului antrenor a fost deficitară şi dacă nu s-a apelat la toate mijloacele necesare pentru a-i preveni moartea, scrie Agerpres. 

Raportul morţii lui Maradona 

Experţii numiţi pentru a investiga moartea lui Diego Maradona au ajuns la concluzia că echipa medicală a starului argentinian a acţionat într-o „manieră inadecvată, deficitară şi nesăbuită”, potrivit unei copii a raportului făcut public de Reuters. Procurorii argentinieni au lansat investigaţii la scurt timp după moartea lui Maradona, în noiembrie 2020, din cauza insuficienţei cardiace, într-o casă de lângă Buenos Aires. Anchetatorii au ordonat percheziţii la proprietăţile medicului fostului fotbalist şi cercetarea celor implicaţi în îngrijirea sa.

În luna martie a acestui an, un consiliu medical numit de Ministerul Justiţiei s-a întrunit pentru a analiza acuzaţiile potrivit cărora membrii echipei sanitare nu l-ar fi tratat în mod corespunzător pe Maradona, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel