Axa de forță a lui Liviu Dragnea din Guvern: SCUTUL politic din PSD

Liviu Dragnea, președintele PSD, s-ar putea baza pe femeile puternice din PSD în noul Guvern Dăncilă, executiv care va avea la conducere, pentru prima oară în România, o femeie. 

”Faptul că femei au acces la cele mai înalte funcții în această țară, eu spun că e un lucru profund pozitiv” a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3. 

Scutul politic al lui Dragnea

”Axa Dăncilă - Shhaideh- Carmen Dan, axa femeilor care reprezintă scutul politic pentru Liviu Dragnea și nu doar politic.” a spus Radu Tudor, la Antena 3. 

[citeste si]

”E greu să-l bați pe Liviu Dragnea politic. Până acum, din sfera politică n-a venit nicio lovitură cât de cât semnificativă. Din nefericire, PNL-ul nu se regăsește, la USR te duci în altă zonă, PMP-ul este atât de încărcat de Traian Băsescu și moștenirea sa groaznică încât nu e credibil pentru a lovi în Liviu Dragnea. Până acum nu a primit lovituri politice dacă ne uităm la lucrul ăsta. Liviu Dragnea, din cauza asta, într-un stat departe de democrație cum este România, este atacat dinspre justiție, dar nu este atacat politic, oricum am privi lucrurile. Încă nu s-a dat o bătălie politică Iohannis-Dragnea. Că am constatat că e foarte singur când a numit premierii, pe dl Grindeanu, pe dl Tudose, da, am constatat și acest lucru. Că are mai multă încredere în femei, da. Așteptăm rezultatele” a mai precizat analistul politic Bogdan Chirieac. 

Puterea femeilor din PSD

Ulterior, în emisiune Codrin Ștefănescu a afirmat, despre informația că Sevil Shhaideh ar fi numărul doi în Guvernul Dăncilă, că ”avem în partid colege femei mai bărbați de o sută de ori decât bărbații și că am avut de-a lungul timpului colegi care nu știu dacă meritau să poarte fuste. Pe lângă cele trei femei puternice mai adăugați niște femei puternice din partid, nu numai Sevil, Carmen Dan și Viorica Dăncilă. Puneți-o pe Rovana Plumb la socoteală, pe Cati Andronescu, pe Olguța Vasilescu”. Secretarul general adjunct al PSD a făcut trimitere către momente-cheie din partid, sugerând că femeile au fost cele care au luat poziție publică: ”Fetele noastre au fost prezente permanent. (...) Au fost momente grele de lupte serioase. Legat de înțelegerea între ele, credeți-mă că se înțeleg.”

Radu Tudor a subliniat: ”Cu axa asta de femei puternice, eu am zis așa: Dăncilă, Shhaideh, Carmen Dan și dvs. ați adăugat Rovana Plumb și Olguța Vasilescu. Înseamnă că avem cinci femei care în guvernul acesta or să reprezinte axa politică de forță a lui Liviu Dragnea”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel