Avertisment pentru Cioloș: Sănătatea, interimară în România

Florin Buicu
Florin Buicu

Premierul Dacian Cioloș a preluat interimar mandatul de la Sănătate, având 45 de zile ca să găsească un înlocuitor pentru ministrul demisionar, Patriciu Achimaș Cadariu. Parlamentarii PSD din Comisia pentru Sănătate a Camerei Deputaților au lansat un avertisment pentru premier.

”Sănătatea este interimară în România, a declarat Florin Buicu, președintele Comisiei, pentru DCNews. Ministrul este interimar, președinții Caselor Județene de Sănătate, toți cei 41, sunt interimari, la fel președintele CNAS. Tragem un semnal de alarmă privind amânarea încheierii contractelor între Casele de asigurări și furnizorii de servicii, din luna aprilie, în luna iulie. În aceste condiții nici nu mai poate fi vorba despre reforma sau eficientizarea sistemului medical, ci se pune în discuție dacă Executivul poate să mențină funcționarea acestuia”, a spus Buicu.

PSD pregătise o moțiune simplă pe Sănătate, a mai adăugat Buicu. Anunțul urma să fie făcut în această săptămână, dar a survenit demisia intempestivă a ministrului Achimaș. ”Neînțelegerile din guvern și demisia ministrului nu înseamnă că problemele s-au rezolvat. Dimpotrivă, textul moțiunii este mai valabil ca oricând. Așteptăm reacția premierului. Vom urmări măsurile concrete pe care le ia pentru rezolvarea crizei de la Sănătate și vom acționa în consecință”, a spus parlamentarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel