Augustin Zegrean, reacție după ce Klaus Iohannis a respins-o pe Sevil Shhaideh

Augustin Zegrean/ Foto Agerpres
Augustin Zegrean/ Foto Agerpres

Augustin Zegrean, fostul președinte al CCR, a declarat, marți, că președintele nu poate fi obligat să desemneze prim-ministru o persoană pe care nu o dorește. El mai precizează că acesta nu e motiv de suspendare. 

”Să vină cu altă propunere. Asta se poate face. Nu-l poate obliga nimeni pe preşedinte să desemneze o persoană pe care nu o doreşte”, a precizat Augustin Zegrean, pentru Agerpres.

Despre posibila suspendare a președintelui, președintele CCR a spus: ”Ăsta ar fi un motiv de suspendare? El îşi face treaba. Constituţia îi dă voie să desemneze sau nu persoana care i-a fost propusă”.

În plus, Augustin Zegrean mai subliniază că legea fundamentală nu prevede nicăieri câte propuneri de premier poate respinge președintele. 

”Constituţia spune că în urma discuţiilor cu partidele care au câştigat în alegeri trebuie să numească o persoană care să formeze guvernul. Atâta spune”, a explicat Augustin Zegrean.

Președintele Klaus Iohannis a respins propunerea de premier a PSD-ALDE, Sevil Shhaideh și a spus că le așteaptă cu altă propunere. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel