EXCLUSIV  Augustin Zegrean, prima REACȚIE după ce Florin Cîțu s-a RETRAS!

Augustin Zegrean
Augustin Zegrean

Augustin Zegrean, fostul președinte al CCR, a vorbit, pentru DCNews, după gestul lui Florin Cîțu de a se retrage, chiar înainte de votul din Parlament. 

”Se resetează tot. Se reia de la capăt. Parlamentul încă n-a respins nicio propunere de învestitură pentru că niciuna n-a ajuns în Parlament” a explicat Augustin Zegrean pentru DCNews. 

„Președintele trebuie să reia discuțiile cu partidele parlamentare, să desemneze un nou premier, care să formeze un nou guvern” a continuat fostul președinte al CCR. 

Întrebat dacă astăzi e ziua zero, Augustin Zegrean a răspuns că nici măcar atât: ”Nici măcar ziua zero. Numărătoarea nu începe de mâine, ci din ziua în care persoana desemnată va cere Parlamentului votul de învestitură”. 

Augustin Zegrean a mai explicat că decizia CCR de astăzi, care a declarat în integralitate OUG pentru alegerile anticipate neconstituțională nu împiedică organizarea alegerilor anticipate pe legislația în vigoare. Fostul președinte al CCR a afirmat că, deși decizia CCR nu-i împiedică cu nimic, ”se vede că ei nu vor” organizarea de alegeri anticipate. 

Cât despre planul inițial, să fie alegeri anticipate în același timp cu alegerile locale, Augustin Zegrean ne-a mărturisit: ”De ieri, de alalăteri mă întreabă dacă pot fi amânate alegerile locale”. ”N-o să avem alegeri anticipate, o să avem alegeri amânate” a continuat fostul președinte al CCR. 

Judecătorul a explicat că se vorbește că din cauza noului coronavirus s-ar dori amânarea alegerilor locale: ”Să dai vina pe așa ceva... mă rog, este o soluție, politicienii se agață și de un fir de ață”, 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel