Armata de IT-iști ai lui Cioloș face o mișcare cheie cu 600 de oameni

Tinerii IT-iști recrutați pe vremea guvernului tehnocrat, care au decis recent să renunțe la colaborarea cu Executivul condus de Sorin Grindeanu, au trecut la planul B.

Au anunțat că vor să își facă o platformă "independentă", la care au aderat circa 600 de oameni.

"După 3 săptămâni de la decizia noastră de a ne suspenda activitatea sub orice coordonare guvernamentală care nu respectă principiile democrației, ale transparenței și ale colaborării, ne bucurăm să vă anunțăm că ne apropiem de finalizarea unui prim draft de reorganizare care ne va permite să continuăm independent misiunea care ne-a reunit pe toți în programul GovITHub.

Experiența celor 4 luni de GovITHub sub coordonarea succesivă a 2 guverne ne-a arătat că schimbarea politică redefinește întotdeauna prioritățile statului în relație cu cetățenii și că acum doar din afara sferei politice putem să prioritizăm și să răspundem cu demnitate și cu soluții concrete, utile și simple, nevoilor cetățenilor în raport cu statul.

Vă rugăm ca în perioada care urmează să nu vă pierdeți entuziasmul, motivația, interesul, răbdarea și puterea de muncă, fiindcă facem tot ce ne stă în putință să ne punem pe picioare ASAP și să vă povestim și vouă despre asta.

Câți suntem și unde comunicăm

Vă mulțumim, cu acest prilej, vouă – celor peste 600 de voluntari și susținători GovITHub care ați răspuns pozitiv sondajului nostru - și tuturor celor care au ales să rămână alături de noi în acest proces de tranziție către o nouă formă de organizare. Promitem să revenim cu vești și noutăți către voi imediat ce avansăm cu planurile. Până una alta, vă invităm pe toți cei care ne sunteți alături pe canalul privat de Slack #next_govithub pentru a ne cunoaștem mai bine!

Mulțumim, de asemenea, și tuturor celor care ne-au trimis păreri, idei, sugestii, propuneri și critici ulterioare deciziei noastre de încetare a colaborării cu guvernul actual – le-am citit și le citim pe toate cu multă atenție și luare aminte și ne bucurăm că, indiferent dacă oamenii au fost sau nu de acord cu decizia noastră, cu toții își doresc ca îmbunătățirea relației dintre stat și cetățean prin digitalizare să continue.

Cum stăm deocamdată

O parte din bursierii GovITHub lucrează la construirea unei forme independente și autonome de organizare, cât mai similară cu modelul si principiile GovITHub, care să ne permită să ne continuăm activitatea respectând aceleași valori fundamentale care ne-au adus împreună.

[citeste si]

Avem alături câteva instituții care doresc să lucreze cu noi. Vă avem pe voi, voluntarii și susținătorii noștri, câteva mâini de ajutor care ne-au fost întinse de către cei care cred în noi, cele mai bune intenții și un drive incredibil de a contribui împreună, în continuare, la normalizarea României.

Ce urmează

Pe măsură ce avansăm cu planurile și pregătirile, vom demara prezentări și consultări cu voi în ceea ce privește viitoarea noastră organizație. Până atunci însă, vă rugăm doar să mai aveți un pic de răbdare! Vă mulțumim că ne sunteți alături!

Pe curând!

Echipa ex-bursieri GovITHub".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel