Arcul de Triumf din Bucureşti - pe logo-ul reuniunii miniştrilor Afacerilor Externe din NATO de la Bucureşti

Arcul de Triumf din Bucureşti - pe logo-ul reuniunii miniştrilor Afacerilor Externe din NATO de la Bucureşti
Arcul de Triumf din Bucureşti - pe logo-ul reuniunii miniştrilor Afacerilor Externe din NATO de la Bucureşti

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă lansarea logo-ului reuniunii miniştrilor Afacerilor Externe Aliaţi de la Bucureşti, eveniment care se va desfăşura pe 29 şi 30 noiembrie.

Identitatea vizuală a reuniunii miniştrilor de Externe NATO are în prim-plan Arcul de Triumf din Bucureşti, al cărui Centenar a fost marcat anul acesta. Arcul de Triumf, construit între 1921 şi 1922 după proiectul arhitectului Petre Antonescu, este un simbol al victoriei României în Primul Război Mondial şi al Marii Uniri.

În mod tradiţional, în logo-urile ministerialelor NATO sunt reprezentate monumente specifice ale oraşului gazdă. Reper politic şi militar al României moderne şi al Zilei Naţionale a României, monument emblematic al Capitalei, alegerea Arcului de Triumf este cu atât mai relevantă, cu cât reuniunea NATO se desfăşoară chiar înaintea Zilei Naţionale, punctează MAE într-un mesaj publicat pe Facebook.

"Paradele militare organizate după aderarea României la NATO cu prilejul Zilei Naţionale a României au avut în prim plan defilări pe sub Arcul de Triumf ale militarilor români, împreună cu militari din alte state Aliate şi partenere NATO. Arcul de Triumf reprezintă, în acelaşi timp, un simbol al tradiţiei româneşti şi europene de celebrare a momentelor istorice victorioase", evidenţiază reprezentanţii ministerului român.

Reuniunea din 29 şi 30 noiembrie a miniştrilor de Externe din NATO este prima de acest fel pe care România o găzduieşte, după ce a organizat Summitul Alianţei în 2008.

Ucraina, Republica Moldova, Georgia, Finlanda, Suedia şi Bosnia şi Herţegovina au fost invitate să participe la reuniunea miniştrilor de Externe din ţările NATO, potrivit unor surse oficiale.

Reuniunea va cuprinde patru sesiuni referitoare la implementarea deciziilor luate la summitul NATO de la Madrid, la războiul din Ucraina, securitatea energetică şi parteneri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel