ANI cere DNA anchetarea unui director din Ministerul Fondurilor Europene

ANI a sesizat DNA. 

Vizat este directorul Direcţiei Management Financiar AM POS CCE din Ministerul Fondurilor Europene, Iulia Ioana Baz, bănuită pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese şi a altor infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie.

Contract de muncă cu firme la care a fost angajată

Potrivit unui comunicat al ANI, Iulia Ioana Baz a semnat listele de verificare a achiziţiilor publice pentru două societăţi comerciale care au încheiat contracte, în calitate de beneficiar, cu SC RomActiv Business Consulting SRL, în calitate de consultant, societate în cadrul căreia aceasta a avut contract de muncă în ultimii 5 ani, rezultând astfel indicii privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese.

Valoarea celor două contracte de achiziţii publice a fost în cuantum de 20.000 euro, respectiv de 4.000 euro (echivalentul sumei de 17.683 lei).

Contract cu o firmă la care era administrator

De asemenea, ulterior numirii Iuliei Baz în funcţie, Ministerul pentru Societatea Informaţională, în calitate de organism intermediar, în numele şi pentru Ministerul Fondurilor Europene pentru Programul Operaţional Sectorial 'Creşterea Competitivităţii Economice', a încheiat un contract de finanţare cu SC European Funds Invest SRL, societate la care Iulia Baz a deţinut funcţia de administrator şi pentru care a întocmit o serie de documente care au stat la baza încheierii contractului.

ANI a sesizat DNA în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Iulia Baz a infracţiunii de conflict de interese, precum şi a infracţiunii prevăzute de art. 12, lit. b) din Legea nr. 78/2000 potrivit căruia 'sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite: a) efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale; b) folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2022 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0