Anglia şi SUA merg la braţ în optimile CM 2022

Facebook Fifa World Cup
Facebook Fifa World Cup

Anglia şi SUA s-au calificat în optimile CM 2022, după victoriile cu Ţara Galilor, respectiv Iran. 

Selecţionata Angliei a câştigat Grupa B a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Ţării Galilor cu scorul de 3-0 (0-0), marţi seara, pe Ahmad Bin Ali Stadium din Ar-Rayyan. 

Selecţionata Statelor Unite s-a calificat dramatic în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Iranului cu scorul de 1-0 (1-0), marţi seara, pe Al Thumama Stadium din Doha, în Grupa B, scrie Agerpres. 

Anglia a marcat toate golurile în partea secundă 

Reprezentativa Albionului, una dintre favorite la titlu, s-a impus fără emoţii, prin golurile marcate de Marcus Rashford (50, 68) şi Philip Foden (52).

Englezii au avut prima mare ocazie în min. 10, când Kane l-a lansat pe Rashford, dar portarul Ward l-a blocat incredibil pe jucătorul lui Manchester United. Apoi, Foden a fost imprecis de două ori (15, 38), iar Rashford a trimis pe lângă din foarfecă (39).

Galezii au avut o singură oportunitate notabilă, un şut tras de Joe Allen (45+5) de la 17 metri, razant cu transversala.

Echipa Three Lions a dominat categoric repriza secundă şi a făcut diferenţa.

Rashford (50) a deschis scorul din lovitură liberă de la 18 metri, cu o execuţie impecabilă. Imediat englezii şi-au dublat avantajul (52), după o minge recuperată de Rashford, apoi Kane a centrat în faţa porţii, iar Foden a reluat simplu în plasă.

După ce Pickford s-a opus unui gol galez ca şi făcut, la şutul lui Moore (56), deviat de Maguire, Anglia a închis tabela prin acelaşi Rashford (68), cu şut din careu printre picioarele lui Ward. A fost al 100-lea gol marcat de Anglia la Cupa Mondială.

Până la final, Anglia a mai ratat trei-patru ocazii bune de gol, prin Callum Wilson (72), Bellingham şi Foden (77), respectiv Stones (90+1).

A fost meciul cu numărul 104 dintre cele două echipe (primul a avut loc în 1879), englezii având acum 69 de victorii, faţă de 14 ale galezilor. Anglia a câştigat ultimele şapte meciuri cu Ţara Galilor, iar în şase dintre acestea nu a primit gol.

Anglia va juca în optimi pe 4 decembrie (Al Bayt Stadium - Al Khor, 21:00), contra Senegalului, a doua clasată în Grupa A.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel