Andronescu - Iohannis, replică. ”Am fost surprinsă”

Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a spus, joi seară, că a fost surprinsă de mișcarea președintelui Klaus Iohannis, în contextul în care are o relație de comunicare cu Ligia Deca, consilier de stat în Administrația Prezidențială. 

”Am fost puţin surprinsă, pentru că am o relaţie de comunicare cu doamna Deca şi m-a surprins puţin, că puteam să discutăm şi lucrurile acestea să nu se rostogolească în felul acesta. Dar nu-i târziu nici mâine, nici poimâine, pentru că până la urmă sistemul de învăţământ nu este nici al lui Andronescu, nici al acestui guvern, este un sistem de învăţământ care trebuie să ne pună în situaţia să lucrăm toţi ca el să crească performanţele", a spus Ecaterina Andronescu la Antena 3.

Discuții cu Iohannis

Întrebată dacă ar merge la Cotroceni în situaţia în care preşedintele Iohannis ar solicita explicaţii, Andronescu a răspuns: "Eu am pledat totdeauna pentru dialog şi n-am cum să renunţ la ceea ce cred sincer că trebuie să se facă în această ţară. (...) Eu cred că dezbaterea de astăzi a pornit de la faptul că sindicatele s-au speriat că or să plece profesorii şi or să fie concediaţi profesorii. 20% din cadrele didactice sunt suplinitoare astăzi în sistemul de învăţământ, dar şi suplinitorii nu au de ce să plece, pentru că din punctul meu de vedere există un mare deficit la capitolul educaţie şi la capitolul la care trebuie să ne ocupăm mai mult de aceşti copii. Profesorii trebuie să stea mai mult cu copiii, să se ocupe de ei”.

Ministrul a subliniat că Parlamentul are obligaţia de a analiza reexaminarea solicitată de preşedinte, însă a menţionat că elevii au un program încărcat şi Legislativul a avut în vedere reducerea numărului de ore.

Preşedintele Klaus Iohannis solicită Parlamentului reexaminarea actului normativ care modifică Legea educaţiei în sensul reducerii numărului de ore, a anunţat joi Ligia Deca, consilier de stat în cadrul Departamentului Educaţie şi Cercetare al Administraţiei Prezidenţiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel