Andreea Sava, ce carențe din organism indică fiecare poftă

Andreea Sava, ce carențe din organism indică fiecare poftă
Andreea Sava, ce carențe din organism indică fiecare poftă

Andreea Sava, într-o postare pe blogul personal, a scris despre carențele din organism care indică fiecare poftă și care sunt soluțiile corecte.

Andreea Sava a făcut următoarele precizări: "De cele mai multe ori, în mod greșit, dacă le este poftă de ceva anume, oamenii cred că organismul le cere fix acel lucru: dulce, sărat sau gras. Adevărul este că nu am reușit să stabilim o cale de comunicare prea bună cu organismul nostru și, de fapt, apetitul exagerat sau poftele pentru anumite gusturi indică anumite carențe din corp. Iar problema cea mai mare, care a dus și la creșterea îngrijorătoare a incidenței bolilor de nutriție, este că satisfacerea acestor pofte nu duce decât la agravarea lipsurilor respective. Dar să deslușim pe rând ce semnal ne transmite de fapt organismul prin fiecare poftă alimentară și care sunt soluțiile corecte.

Pofta de mâncare exagerată

Indică o gestionare proastă a dietei. Explicația științifică, dată de profesorul Mencinicopschi în cartea "Și noi ce mai mâncăm... ca să slăbim?", este că un consum excesiv de produse procesate, care sunt foarte bogate în grăsimi și zaharuri, face ca hormonul responsabil cu senzația de sațietate să fie activ în permanență, producând astfel o continuă senzație de foame.

De asemenea, deshidratarea poate produce senzație de foame, adică să confundați setea cu foamea.

Stresul, fluctuațiile de greutate dar și programul de masă dezordonat sunt, de asemenea, factori care pot provoca o poftă de mâncare ieșită din limitele normale.

Care este soluția?
În primul rând, să vă puneți ordine în programul de masă. Adică să vă organizați să mâncați 3 mese și 2 gustări.

Apoi, dieta trebuie să fie diversificată, să conțină toate elementele în proporțiile de care are nevoie organismul. Vorba românească: "grasă și frumoasă" nu este echivalentă cu "grasă și sănătoasă". Cheia unei diete sănătoase este întoarcerea la simplitate. Produsele industriale conțin chimicale care vă afectează organismul. Pentru asta, vă ajută lista mea de alimente și reguli pe care o găsiți AICI, piramida alimentară a doctorului Mencinicopschi, accesibilă AICI, și tabelul combinațiilor alimentare de AICI.

De asemenea, este foarte important să vă hidratați corespunzător. Cum spuneam, setea poate fi confundată cu foamea. Soluția este ca, atunci când vi se face foame, să beți un pahar cu apă și să așteptați o oră. Dacă tot vă este foame înseamnă că trebuie să mâncați.

Pofta de dulce
Este normală dar, dacă devine prea frecventă și imposibil de ignorat, atunci, cel mai probabil, indică o disfuncție a nivelului de insulină, provocată de carența de magneziu sau crom. Iar explicația este că insulina nu mai poate transporta glucoza din sânge în mod corespunzător la fiecare celulă, din care să-și ia energie și atunci se va ajunge la o permanență dorință de dulce. Iar consumarea unei cantități mai mari de dulciuri nu va rezolva problema ci va duce la îngrășare și chiar la obezitate fiindcă surplusul de glucide va fi transformat de organism în grăsime".

Citiți continuarea aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel