Andreea Paul: Intrarea în insolvență a Hidroelectrica a omorât contractele corecte

Andreea-Paul-Vass
Andreea-Paul-Vass

Intrarea Hidroelectrica în insolvenţă a fost o decizie foarte controversată cu care niciodată nu va fi de acord, deoarece această măsură a reușit ”să omoare contractele făcute pe bune, contracte corecte”, a declarat marți la RFI vicepreședintele PDL Andreea Paul.

Democrat-liberala consideră că decizia de intrare în insolvență a Hidroelectrica nu reușit să rezolve problema "băieţilor deştepţi" nicidecum, însă a prejudiciat firmele cu care Hidroelectrica avea contracte corecte, care deși anterior acestei măsuri erau solide, acum riscă falimentul.

Intrarea Hidroelectrica în insolvenţă este "o decizie foarte controversată" cu care nu va fi "niciodată de acord", a declarat vicepreședintele PDL.

Intrarea Hidroelectrica în insolvenţă "nicidecum nu a reuşit să rezolve problema "băieţilor deştepţi", dar a reuşit să omoare contractele făcute pe bune, contractele corecte. Aşa se face că firme care anterior erau solide şi aveau relaţii contractuale corecte cu Hidroelectrica acum sunt în faţa riscului de faliment, pentru că nu-şi mai încasează sumele cuvenite", a precizat Andreea Paul.

Ea a adăugat: "Moody's a retrogradat mai multe companii şi Transelectrica, de curând, şi Hidroelectrica. Tot Moddy's a retrogradat şi a modificat perspectiva ratingului obligaţiunilor de stat ale României de la stabilă la negativă, obligaţiunile în valută la fel în monedă locală pe termen lung şi scurt. Deci lucrurile nu se arată defel pozitive".

Premierul Victor Ponta a arătat la sfțrșitul lunii iulie că măsura luată la Hidroelectrica constituie unul dintre cele mai importante mesaje pentru “o viaţă economică neinfluenţată politic” şi va deschide procedurile pentru reforme structurale, precum vânzarea pachetelor de acţiuni deţinute de stat la societăţile din energie.

”Măsura care s-a luat va duce în această toamnă la revenirea pe piaţa normală a celui mai mare jucător din zona energiei, curăţat de ceea ce îl împiedica să acţioneze normal, şi cred că această realizare va fi unul dintre cele mai importante mesaje pentru o viaţă economică sănătoasă neinfluenţată politic şi de alte interese şi va deschide practic procedurile pentru refrormele structurale, punerea pe piaţă a pachetelor de acţiuni de la societăţile din energie şi tot ceea ce ne-am angajat cu instituţiile internaţionale, reforme structurale care au întârziat foarte mult şi care afectează viaţa economică a României”, le-a spus premierul reprezentanţilor investitorilor.

Reprezentantul administratorului judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a declarat luni că "Unii trâmbiţează triumfalist ieşirea Hidroelectrica din insolvenţă în octombrie-noiembrie. Încă nu este oportun. Unii cred că insolvenţa s-a terminat prin denunţarea contractelor cu băieţii deştepţi. Din punctul meu de vedere nu este posibil", a susținut Borza, şeful Euro Inso, precizând că un termen realist ar fi luna iulie 2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel