Urmărește emisiunea live


Andreea Păstârnac, scandal la audieri. "Nu a răspuns la nicio întrebare din cele 28"

Andreea Păstârnac a fost avizată în comisiile de specialitate pentru funcția de ministru pentru Românii de Pretutindeni. Și de această dată s-a lăsat cu scandal.

Andreea Păstârnac nu a apucat să răspundă la mai multe întrebări puse de parlamentari, lucru care a dus la o stare de agitație în sală. 

"Am dori să răspundeți și la întrebări. Doamna ministru, nu am primit răspuns. Parlamentul nu are rol de decor, suntem aici la audierea unui ministru, doamna nu a răspuns la nicio întrebare din cele 28. Vrem răspunsuri punctuale. Nu suntem la un colocviu. Vreau răspunsuri punctuale la cele 28 de întrebări scurte", a spus Eugen Tomac.

Deputatul Mihai Voicu a intervenit în discuție: "Mai bine o întrebăm care e teorema lui Pitagora".

[citeste si]

Ministrul propus a fost audiat de către Comisiile reunite pentru politică externă și cea pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, primind 26 de voturi "pentru" și 13 "împotrivă".

La audieri, Andreea Păstîrnac a spus că una dintre prioritățile sale va fi continuarea și aprofundarea programelor dedicate învățării limbii române, în afara granițelor. De asemenea, a adăugat ea, în cadrul celebrării Centenarului Unirii, își dorește să dea "o imagine europeană" comunităților de români din străinătate.

Referitor la bugetul ministerului nou înființat, aceasta a arătat că este unul care "se bazează foarte mult pe proiecte".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel