Ana Birchall, reacție după ce DNA a oprit anchetarea guvernului Grindeanu

ana birchall
ana birchall

Ana Birchall a reacționat după ce DNA a luat o decizie în privința OUG 13, recent aborgată.

"Este prima dată când aud așa ceva. Acest episod a fost închis și acest OUG 13 a fost abrogat", a spus Ana Birchall, la sediul ministerului Justiției.

”Am avut o discuție tehnică, aplicată cu domnul ministru Toader, specifică procesului de predare-primire. Ministerul Justiției este un portofoliu extrem de important și am încredere că am predat ștafeta unui om care va gestiona agenda instituției cu echilibru și profesionalism.


Sunt mulțumită că în perioada interimatului, împreună cu colegele și colegii de la Ministerul Justiției, mi-am îndeplinit mandatul al cărui obiectiv principal a fost asigurarea bunei funcționări a activității curente a ministerului. După cum știți, Ministerul Justiției este pe circuitul de avizare a inițiativelor celorlalte ministere sau instituții, iar din acest punct de vedere am instituit o bună coordonare și un flux eficient, astfel încât nici activitatea celorlalte ministere, nici agenda ședințelor de Guvern sau a ședințelor comisiilor din Parlamentul României nu a fost afectată.

[citeste si]


Îi doresc mult succes domnului ministru Toader.


Eu revin la Afacerile Europene, portofoliu care este activ implicat în discuțiile și deciziile privind politicile UE, inclusiv discuțiile privind viitorul UE, sau pregătirea unui proiect de importanță majoră pentru România, respectiv Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.
Voi păstra o colaborare strânsă cu Ministerul Justiției, pentru că îmi doresc ca România să nu mai facă obiectul Mecanismului de Cooperare și Verificare, iar pentru acest obiectiv este nevoie de un efort interinstituțional, conjugat.

Dialog continuat cu instituțiile și cu actorii societății civile

Sper, de asemenea, că va fi continuat dialogul cu instituțiile, dar și cu actorii societății civile care au un cuvânt de spus în domeniul justiției, astfel încât la finele acestui proces de reflecție să fie identificate cele mai adecvate soluții pentru legislația românească. Justiția trebuie mereu să fie în slujba românilor.
Mulțumesc tuturor colegelor și colegilor mei din Ministerul Justiției pentru tot ajutorul acordat cu înalt profesionalism și seriozitate. A fost o onoare pentru mine să cunosc atât de mulți oameni absolut minunați.


Mulțumesc colegelor și colegilor mei de la Ministerul Afacerilor Externe pentru ajutorul și înțelegerea de care au dat dovadă în toată această perioadă, ajutându-mă cu aceeași seriozitate, profesionalism și expertiză de neegalat să asigurăm buna coordonare și funcționare în domeniul afacerilor europene într-o perioadă în care au existat multe discuții tehnice, fie că vorbim de MCV sau de Raportul de țară din cadrul Semestrului European.


Nu în ultimul rând mulțumesc echipei mele. Ca întotdeauna ați fost și sunteți cei mai buni!”, a mai postat aceasta pe Facebook luni dimineață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel