Ana Birchall, mesaj de Ziua Justiției, 7 Iulie

Ana Birchall, mesaj de Ziua Justiției
Ana Birchall, mesaj de Ziua Justiției

Pe 7 Iulie se sărbătorește Ziua Justiției, iar ministrul de Justiție, Ana Birchall, a transmis un mesaj.

Ana Birchall, ministrul Justiţiei, a transmis, cu ocazia Zilei Justiţiei, că încrederea şi respectul cetăţenilor trebuie recâştigate.

'Adresez salutul şi respectul meu profesioniştilor justiţiei: magistraţilor, personalului auxiliar, reprezentanţilor profesiilor juridice liberale, echipei de profesionişti din cadrul Ministerului Justiţiei, tuturor acelora care, acţionând cu buna credinţă, fidelitate faţă de lege, profesionalism, empatie şi devotament, ne demonstrează prin întreaga lor activitate respectul faţă de jurământul depus la intrarea în profesie şi credinţa în valorile fundamentale ataşate actului de justiţie: asigurarea supremaţiei legii, imparţialitatea, echidistanţa, conştientizarea implicaţiilor pe care spunerea dreptului (jurisdictio) o are în vieţile oamenilor. Am convingerea că doar împreună putem recâştiga încrederea şi respectul cetăţenilor pentru justiţia din România', a precizat, duminică, Birchall, într-un comunicat de presă.

Stabilirea adevărului

Ea a mai menţionat că 'justiţia înseamnă dreptate, înseamnă stabilirea adevărului, iar aceasta funcţie, vitală pentru un stat democratic, nu poate fi îndeplinită decât in cadrul fixat de valorile universal asumate în materia drepturilor şi libertăţilor fundamentale omului'.

'Singurul mod în care văd viitorul justiţiei române este în sinergia familiei europene şi a parteneriatului strategic euro-atlantic, iar aceasta presupune asimilarea deplină a valorilor, principiilor şi standardelor pe care aceste parteneriate le presupun. Ziua Justiţiei reprezintă un moment semnificativ pentru toţi cei care lucrează în sistemul judiciar, având în vedere rolul deosebit de important pe care justiţia îl are în societate', a mai precizat ministrul Justiţiei.

Instituită în urmă cu 25 de ani, prin Hotărârea Guvernului nr. 364/1994, Ziua Justiţiei se organizează anual, în prima duminică a lunii iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel