Ana Birchall despre cazul Dragnea: Ministrul Justiției nu are nici o preogativă în a acorda anumite recompense

Cătălin Șerban / 04 noi 2019 / 09:10
Facebook
Facebook

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a cerut directorului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor o informare de urgenţă privind ziua liberă de care ar fi beneficiat Liviu Dragnea joi. Şeful ANP a declanşat, la rându-i, verificări la Penitenciarul Rahova.

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, aflată la CSM, a declarat că a vorbit cu directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor căruia i-a solicitat o informare completă în regim de urgenţă.


Această solicitare vizează mult mediatizata învoire din penitenciar a lui Liviu Dragnea.Acest lucru readuce în atenția opiniei publice seria dosarelor în care este vizat fostul lider al PSD. Dacă se dovedește că Dragnea a ieșit ilegal din închisoare, acest fapt ar putea să îi creeze probleme la eliberarea condiționată, au dezvăluit surse judiciare.


În urma acestei solicitări, directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a dispus, la rândul său, verificări la Penitenciarul Rahova, acolo unde este încarcerat Liviu Dragnea, după ce a fost condamnat definitiv, pe 27 mai, la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Ministrul Justiției nu face parte din nici o comisie care acordă recompense

 

Ana Birchall a fost întrebată dacă are vreo legătură cu permisia obținută de Liviu Dragnea.Aceasta a răspuns înaintea ședinței de la CSM că, după cum se știe din lege și regulamente, ministrul Justiției nu are nici o prerogativă și nici nu face parte din vreo comisie care să acorde recompense.