DCNews Lifestyle Magazin REȚETĂ de Crăciun. Delicatesa care nu trebuie să lipsească de pe mesele românilor

REȚETĂ de Crăciun. Delicatesa care nu trebuie să lipsească de pe mesele românilor

Renumita budincă de pâine are gustul copilăriei și este foarte ușor de preparat și cu ingrediente la îndemână oricui, potrivit girly.ro

Ingredientele de care ai nevoie:

-60 g de făină

-60 g miez de franzelă (înmuiat în lapte și stors)

-20 gstafide

-100 g coajă de portocală zaharisita

-3 ouă

-50 g zahăr

-100 ml rom

-150 g unt sau margarină

-1/4 lin­guriță scorțișoară pisată

-2 cuișoare pisate

-1/2 lămâie

-2 pachete zahăr vanilat

-sare

-20 ml ulei

-20 g pesmet

Mod de preparare:

Ouăle, zahărul, 50 ml rom și untul se freacă spumă. Se amestecă bine cu franzelă fărâmițata mărunt. Se adaugă și făină, stafidele, coajă de portocală, tăiată bucăți mici, sărea, cuișoarele, scorțișoară și zeamă de lămâie. Se amestecă bine până se omogenizează. Această compoziție se toarnă într-o formă, unsă cu ulei și presărată cu pesmet și se fierbe la cuptor, în baie de apa, 1,5-2 ore. Se scoate din cuptor, se răstoarnă pe un platou, se presară cu zahăr vanilat și se stropește cu restul de rom. Se servește flambată.

[citeste si]

Știri similare din categoria Magazin Vezi toate articolele