Alexandru Arșinel, internat cu COVID-19, deși s-a vaccinat. Valeriu Gheorghiță, explicații

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, dr. Valeriu Gheorghiţă, a vorbit despre cazul actorului Alexandru Arșinel, care s-a infectat cu noul coronavirus la două luni după ce s-a vaccinat.

”Sunt persoane vulnerabile care nu întotdeauna dezvoltă un nivel suficient al anticorpilor pentru a nu se infecta.”, a spus Gheorghiță, care a precizat însă că vaccinul protejează împotriva unei forme grave a bolii.

”Chiar și în acele cazuri (persoane infectate după administrarea serului - n. red.), vaccinarea protejează împotriva unei forme grave, a complicațiilor și a riscului de deces. (...) Există date care arată inclusiv scăderea riscului de a face o formă asimptomatică sau de a transmite virusul în urma vaccinării, chiar dacă acest risc nu este redus la zero.”, a mai explicat Valeriu Gheorghiță în cadrul unei conferințe de presă, după ce jurnaliștii l-au întrebat despre cazul actorului Alexandru Arșinel.

Actorul Alexandru Arşinel şi soţia sa au Covid-19 şi au fost internaţi în spital. Actorul a declarat că se simte bine şi că nu ştie cum de s-a infectat cu noul coronavirus, având în vedere că s-a vaccinat, a efectuat inclusiv rapelul şi a avut grijă să se protejeze.  

VEZI ȘI: Alexandru Arşinel şi soţia sa, internaţi în spital cu Covid-19

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel