Alegeri Republica Moldova. REZULTATE FINALE

În Republica Moldova s-a încheiat numărarea tuturor voturilor exprimate în primul tur.

Potrivit datelor online prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), căștigătorul primului tur este socialistul Igor Dodon (PSRM), care a acumulat 47.98% din voturi. Candidata unică proeuropeană a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și Partidului Liberal Democrat (PLDM), Maia Sandu a obținut 38.71%.

Pe locul al treilea s-a clasat candidatul Partidului Nostru, Dumitru Ciubașenco cu 6.03% sufragii electorale. El a fost urmat de Iurie Leancă, candidatul Partidului Popular European cu 3.11% și Mihai Ghimpu, din partea Partidului Liberal 1.8%.

Pe ultimele locuri s-au clasat independenții Valeriu Ghilețchi cu 1.08%, Maia Laguta cu 0.76% și Silvia Radu cu 0.37%. Pe ultimul loc s-a situat candidatul Partidului "Dreapta", Ana Guțu, care a obținut 0,17% din voturi, informează Agerpres.

Așadar, în turul doi de scrutin cetățenii Republicii Moldova vor avea de ales pe 13 noiembrie între prorusul Igor Dodob și candidatul proeuropean Maia Sandu, cei doi fiind despărțiți de aproximativ 9 procente electorale. Este pentru prima oară în istoria Republicii Moldova când președintele este ales prin vot direct.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel