Alegeri Republica Moldova: Dodon cere 159 de secții de votare în Rusia

foto: politics.md
foto: politics.md

Igor Dodon, candidatul Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a solicitat deschiderea în Federația Rusă a 159 de secții de votare pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Comisie Electorală Centrală din Republica Moldova a respins însă solicitarea. 

Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova (CEC) a făcut cunoscut miercuri că nu pot fi deschise, nici în Federația Rusă, nici în altă parte, secții de votare suplimentare pentru turul doi al alegerilor prezidențiale care va avea loc pe 13 noiembrie, informează portalul Deschide.md.

În conformitate cu prevederile legislației electorale, turul doi de scrutin se organizează și se desfășoară în aceleași condiții ca primul tur, cu aceleași consilii și birouri electorale, în baza acelorași liste electorale, a declarat Rodica Sârbu, șefa Direcției de comunicare, relații publice și mass-media a Comisiei Electorale Centrale.

Declarația vine după ce atât Maia Sandu, cât și Igor Dodon au cerut Comisiei Electorale Centrale (CEC) și Ministerului de Externe să deschidă secții suplimentare de votare pentru diaspora.

PSRM și-a motivat cererea prin faptul că în Federația Rusă sunt aproximativ 800.000 de cetățeni ai Republicii Moldova, chiar dacă cifrele oficiale arată că în Rusia sunt 477.000 de persoane, relatează Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel