Alegerea primarilor în două tururi - proiectul de lege ajunge astăzi în Parlament

Ludovic Orban  foto Agerpres
Ludovic Orban foto Agerpres

Conform intențiilor anunțate de premierului Ludovic Orban, astăzi va fi trimis în Parlament proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi, pentru care Guvernul îşi angajează răspunderea.

Ludovic Orban a anunțat, săptămâna trecută, că Guvernul trimite luni, 20 ianuarie, în Parlament, proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi, pentru care îşi angajează răspunderea. Este de aşteptat ca preşedintele Klaus Iohannis să convoace Camera Deputaţilor şi Senatul în sesiune extraordinară.

Simultan cu începerea procedurilor în vederea angajării răspunderii şi PSD va începe demersurile pentru depunerea moţiunii de cenzură, pentru care deja a anunţat că a strâns numărul semnăturilor necesare, dar mai ales pentru a asigura succesul moţiunii, respectiv adoptarea ei.

Luni, la ora 16.00, este programată o nouă şedinţă a Executivului. În aceeaşi zi în care Guvernul a anunţat angajarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi, preşedintele Klaus Iohannis şi-a anunţat sprijinul total pentru demersul Guvernului şi a anunţat că imediat ce proiectul de lege va ajunge la Parlament, va convoca forul legislativ în sesiune extraordinară.

Moțiunea de cenzură

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică, într-o emisiune tv, că 115 parlamentari au asemnat deja moţiunea, suficient pentru a o depune. El a afirmat de asemenea că poartă discuţii şi cu Victor Ponta pentru susţinerea moţiunii de cenzură şi că speră să ajungă la un acord în această privinţă cu liderul Pro România. Potrivit articolului 114 din Constituţie, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, este adoptată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel