Adrian Pîrvulescu, fiul lui Meleșcanu, retras din funcția de consul la Strabourg

Foto: C. Andreescu
Foto: C. Andreescu

Guvernul l-a retras, marți, pe Adrian Pîrvulescu, fiul vitreg al lui Meleșcanu, din funcția de consul la Strabourg.

Guvernul a decis rechemarea lui Sorin Adrian Pîrvulescu, consul general al României la Strasbourg, Republica Franceză, motivul fiind că acesta nu şi-a preluat postul, a anunţat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

"A fost adoptat proiectul de hotărâre de guvern pentru eliberarea consulului de la Strasbourg, în persoana domnului Pîrvulescu (Sorin Adrian Pîrvulescu - n.r.), dacă nu greşesc. (...) Cunoaşteţi cazul acestui consul de la Strasbourg, numit de ministrul de Externe la acea vreme, Teodor Meleşcanu, acesta fiind fiul vitreg al demnitarului. Motivul retragerii domnului Pârvulescu din funcţia de consul de la Strasbourg este că hotărârea respectivă nu a produs efecte juridice respectiv, domnul în cauză nu a preluat mandatul respectiv", a declarat Ionel Dancă, marţi, la finalul şedinţei de Guvern.

În acest moment, Parchetul General are deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu pe numele lui Teodor Meleșcanu, pentru a analiza modul în care fiul vitreg al acestuia, Sorin Adrian Pîrvulescu, a fost numit în funcția de consul la Strasbourg. Pîrvulescu a fost numit în funcția de consul general la Strasbourg în septembrie 2018.

Dancă a menţionat, totodată, că în cadrul şedinţei de Guvern a fost aprobată eliberarea şi numirea în funcţie a unor prefecţi şi subprefecţi.

 

 

 
Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23