Bucuresti Centenar

EXCLUSIV  Adrian Majuru, factor de presiune exterior. Exemplu de „Așa, da”: S-a reușit - VIDEO

Adrian Majuru, managerul Muzeului Municipal București, a vorbit despre implicarea tinerilor în instituții disfunționale.

„Ei (n.r. referindu-se la tineri), pe de o parte, sunt în coeziune cu instituții disfunționale. Asta reclamă. Bun, sunt ale statului, dar instituțiile disfunționale pot deveni funcționale prin implicarea lor în interiorul acestor instituții. Pot fi factorul de presiune exterior, prin propriile lor proiecte de modificare a ceea ce nu funcționează și implicându-se în ceea ce nu funcționează și acceptând să lucreze voluntar, involuntar sau ca angajat", a explicat Adrian Majuru.

De asemenea, acesta a oferit și un exemplu. „Pot spune asta reducând la un exemplu: Muzeul Municipiului București a devenit o instituție funcțională într-o lume ușor disfuncțională. S-a reușit acest lucru în trei ani și jumătate", a spus Adrian Majuru. „Am constatat că vitezele accelerate sunt susținute cam de o treime. Au abilitatea de a se schimba. (...) Din punctul meu de vedere, valoarea vitală, în mișcare și-n conținut, e resursa umană, ceea ce suntem noi", a mai explicat acesta.

O treime care contează

„Din dialogul pe care l-am avut și cu alți manageri din instituții care nu sunt neapărat muzeale, rămâne o treime care contează. (...) Noi am reușit asta angajând foarte mulți tineri între 24 și 35 de ani. Paliere diferite, de la marketing la istoric de artă, ca specialitate. Acești tineri vorbesc limbi străine, unii au și studii făcute în străinătate", a mai spus managerul.

[citeste si]

Adrian Majuru este licențiat în Istorie la Universitatea din București (1997), unde a susținut și doctoratul în domeniul geografiei umane (2004). Are permanent cursuri la Facultatea de Urbanism și Arhitectură „Ion Mincu". A publicat, de-a lungul vremii, în mai multe publicații din țară, fiind autorul a numeroase studii și volume.

Interviul complet poate fi ascultat mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Material realizat prin Programul Cultural București - Centenar cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic.

Cernauti
Ucraina
Budapesta
Basarabia
Chisinau
Transilvania Odesa
Arad
Oituz
Cenade
Alba Iulia
Marasti
Marasesti
Sibiu
Lugoj
Dobrogea
Bucuresti
Timoc
Bulgaria

Click pe marcajele de pe hartă pentru a vedea articolele legate de acel loc.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel