Adam Crăciunescu, șeful Romsilva, demis de ministrul Mediului, Cristiana Pașca - Palmer

Ministrul Mediului, Cristiana Pașca - Palmer, a semnat ordinul de revocare a șefului Romsilva, Adam Crăciunescu, din calitatea de membru al Consiliului de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor, a anunțat Ministerul Mediului.

"E implicat într-un proces și nu pot avea încredere ca managementul se face corect. Prezumția de nevinovăție se menține, dar după evaluarea făcută e necesar să avem un management care să nu aducă suspiciuni la adresa instituției.", a spus ministrul Mediului într-o intervenție la emisiunea "100 de minute" de la Antena 3.

'Miercuri, 13 ianuarie 2016, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, a semnat ordinul de revocare a domnului Adam Crăciunescu din calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor — Romsilva. Referitor la funcția de director general al RNP Romsilva, ocupată de Adam Crăciunescu.  Conform OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, singura autoritate care poate numi sau revoca directorul general este Consiliul de Administrație', notează Ministerul Mediului.

Adam Crăciunescu este trimis în judecată  pentru corupție, alături de membrii grupului "Viorel Hrebenciuc".

Prejudiciu de 330 milioane de euro la Romsilva

Lotul inculpaților din care face parte și Crăciunescu este acuzat de DNA de retrocedarea ilegală a peste 43.000 de hectare de păduri, prejudiciul fiind de peste 303 milioane de euro.

Potrivit referatului DNA, "inculpatul Crăciunescu Adam, în calitate de director general al RNP Romsilva, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, începând cu anul 2013, a răspuns solicitărilor nelegale formulate de către inculpatul Hrebenciuc Viorel, referitoare la modul în care RNP Romsilva trebuie să se comporte în legătură cu punerea în posesie, eliberarea titlului de proprietate și litigiile juridice aferente reconstituirii dreptului de proprietate asupra suprafeței de pădure de peste 40.000 de hectare.

În consecință, inculpatul Crăciunescu Adam a luat măsuri împotriva intereselor RNP Romsilva, în sensul că a șicanat efectuarea de acțiuni în justiție împotriva intereselor avute de grupul infracțional organizat format din inculpaţii Hrebenciuc Viorel, Adam Ioan şi alte persoane interesate în obţinerea terenurilor menţionate", se mai precizează în referatul DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel