Acuze de fraudă la transferuri în fotbalul din Belgia. 12 cluburi implicate

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

12 cluburi din prima liga belgiană de fotbal sunt acuzate de înşelăciune la transferuri de jucători.

Cel puţin 12 cluburi de primă divizie din Belgia au înşelat fiscul la transferurile de fotbalişti, fiind implicate în "sistemul Dejan Veljkovic", după numele unui cunoscut agent de jucători, au stabilit anchetatorii, scriu miercuri mai multe publicaţii din această ţară, citate de radioteleviziunea RTBF.

Aceste cluburi au păcălit fiscul şi s-au îmbogăţit de pe urma transferurilor de jucători. Potrivit unor documente consultate de ziare flamande, este vorba de cel puţin 31.035.582 de euro din contracte false. Cel puţin 19.160.414 de euro au intrat în conturile unor jucători, manageri, intermediari şi alte persoane implicate.

Potrivit lui Veljkovic, cluburile KV Mechelen, Standard Liege şi Anderlecht Bruxelles sunt cele care şi-au tăiat partea leului, la fel ca FC Bruges şi Genk. KV Mechelen, cu peste 10 milioane de euro, ar fi primit o treime din suma evocată.

Sporting Lokeren, KV Oostende, Oud-Heverlee Leuven, Kortrijk, Gent, Waasland-Beveren şi Sint-Truidense au fost şi ele menţionate.

Toate aceste cluburi au fost contactate de presă, însă niciunul nu a recunoscut că ar fi emis vreo factură falsă. Mai multe dintre aceste grupări şi-au schimbat conducerea în ultimii ani, notează RTBF conform Agerpres.

În 2018, mai mulţi oameni din fotbal au fost arestaţi 

Mai mulţi oameni de fotbal din Belgia, între care şi antrenorul campioanei en titre de la acel moment, FC Bruges, au fost arestaţi. Asta, în cadrul unei anchete care vizează activitatea unor agenţi de jucători şi fraudarea mai multor meciuri disputate anul trecut.

Unul dintre dosare a fost deschis de Parchetul Federal Belgian pentru spălare de bani, conform unei surse judiciare. Iar ancheta vizează în principal 2 agenţi de jucători precum şi cluburile cu care aceştia au făcut afaceri.

Presa locala notează că sunt în desfăşurare percheziţii în toată ţară, inclusiv la zece cluburi din prima ligă belgiană, între care Anderlecht, FC Bruges sau Standard Liege.

Potrivit parchetului federal, s-au realizat percheziţii şi în Franţa, Luxemburg, Cipru, Muntenegru, Serbia şi Macedonia. Documente şi bunuri plasate în conturi bancare şi în seifuri au fost confiscate, scrie digifm.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel